MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

H καθεστωτική οικονομολογία

Η αρθρογραφία, που επιλέγει για το protagon ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, έχει την "αντικειμενικότητα" του καθεστώτος.

Αφορμή του δικού μας σχολίου είναι το άρθρο: "Να τυπώσει χρήμα η ΕΚΤ;" .

Ο αρθρογράφος απαντά στο δικό του "ρητορικό" ερώτημα: "Συνεπώς, η έκδοση χρήματος επιβαρύνει δυσανάλογα τους φτωχούς προς όφελος των πλουσίων, μεταβιβάζει με άλλα λόγια πλούτο από τους φτωχούς στους πλούσιους".

Από την εθνική κατάθλιψη στην κοινωνική έκρηξη

Του Πέτρου Κατσάκου

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των τραγικών ειδήσεων που βομβαρδίζουν την καθημερινότητά μας και δημιουργούν το σκηνικό της απόλυτης θλίψης στην οποία βυθιζόμαστε μέρα με την ημέρα.

«Νεοάστεγοι», αυτοκτονίες, φτώχεια, κουτσούρεμα και των ελάχιστων συντάξεων, πλειστηριασμοί, σπίτια που τυλίγονται στις φλόγες και όποιος αντέξει το 2014.

Πληρώνουμε εκατομμύρια για δάνεια λαθρομεταναστών!

Ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε... εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.

O κρατιστής Στουρνάρας στέλνει τη ΝΔ στο πολιτικό νεκροτοφείο να κάνει παρέα στο ΠΑΣΟΚ

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε ακόμη και το γεγονός να υπάρχουν "παράπλευρες απώλειες", όπως θα μπορούσε να αποκαλέσει ο "τεχνοκράτης" Στουρνάρας τους θανάτους από το κρύο εξαιτίας της άρνησής του να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Θα μπορούσαμε να δεχθούμε κι άλλα χειρότερα δεινά εάν είχαμε την παραμικρή ελπίδα ότι ο δημόσιος υπάλληλος και κρατιστής Στουρνάρας επιχειρούσε την παραμικρή μεταρρύθμιση στον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό.

Διέσωσαν τις τράπεζες και κατέστρεψαν την Πατρίδα!

Γράφει ο Μαγια

Μέρκελ: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα την ακολουθούσαμε όλοι!…

Τι χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε για τον ρόλο και τη στρατηγική των εγχώριων μνημονιακών
εντελοδόχων, των γαλαζοπράσινων πρόθυμων συνεργατών του Δ΄ (οικονομικού) Ράιχ;

Η απόλυτη επιβεβαίωση από τα πλέον επίσημα χείλη ότι, οι σπιθαμιαίοι, μοιραίοι και άβουλοι απεμπόλησαν το ακαταμάχητο διαπραγματευτικό όπλο που διέθετε η χώρα και οδήγησαν την Ελλάδα, ως πρόβατο επί σφαγή, στην υποτέλεια και την εξαθλίωση. Διέσωσαν το ευρώ και τις τράπεζες των δανειστών, μετατρέποντας την Πατρίδα σε έναν απέραντο ερειπιώνα.

Σε φορολογικούς παράδεισους τιτλοποιούνται τα επίφοβα δάνεια! Αποκαλυπτικά έγγραφα!

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η Eurobank ίδρυσε off shore στα νησιά Κέιμαν και τώρα το ίδιο θα πράξει εντός ολίγων μηνών, ίσως και εβδομάδων και η Εθνική. 

Αυτό πέρασε στα… ψιλά μέσα από το πολυνομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Σήμερα το σάιτ μας δίνει αρκετά στοιχεία, με έγγραφα – φωτιά, που αποδεικνύουν ότι: