MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

"Φωτιά στο Αιγαίο" θέλουν να βάλουν οι Τούρκοι

"Τύμπανα πολέμου" από την Τουρκία, αμέσως μετά την είσοδο του 2014.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Φαίνεται πως γρήγορα άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράστηκαν εδώ και λίγο καιρό ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκτονώσει την μεγάλη εσωτερική της κρίση με την εξαγωγής της στο εξωτερικό και στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος αποδεκτής της οργής του Ερντογάν, που βλέπει παντού προδότες και συνωμότες, είναι η Ελλάδα που στενάζει κάτω από την μνημονιακή της προδοτική κατοχή. 

Οι Γερμανοί επέλεξαν τον Υπουργό Οικονομικών

-Μία απίστευτη ιστορία από τον Ιούνιο του 2012. -Τι μηνύματα είχαν περάσει στον Α.Σαμαρά και πως ''φαγώθηκε'' ο Β. Ράπανος.

Μία όχι και τόσο μακρινή ιστορία με φόντο το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2012, αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.

Στις 21 Ιουνίου 2012, οι κ.κ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Κομβικό σημείο υπήρξε η επιλογή του προσώπου που θα καταλάμβανε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

"Η ευρωζώνη μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή"

ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στη στήλη του στη The New York Times, θεωρεί ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει και πώς παρά τις ενέσεις που δέχεται η ευρωζώνη από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει η ευρωζώνη. 

Πλιάτσικο επί πτωμάτων, επί μιζών και «λαδωμάτων»...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» (Εμμανουήλ Ροΐδης) 

Παρατήρηση πρώτη: «Μίζα», «ρουσφέτι», «μέσο», «δόντι», «διαπλοκή», «λάδωμα», «φακελάκι», «δωράκι», «βύσμα»... Περίεργο πράγμα. Πώς γίνεται να υπάρχει τέτοιο πλούσιο λεξιλόγιο, σε μια χώρα όπου βασιλεύει η «κάθαρση» και όπου οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν αφήνουν τη διαφθορά σε χλωρό κλαρί;… 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Το διεφθαρμένο,εκμαυλισμένο και προδοτικό πολιτικό μας σύστημα αποκαλύφτηκε σε όλο του το μεγαλείο! Ψυχανεμιζόμαστε όλοι εμείς, που δεν υπήρξαμε πελάτες του, πού το πάει... Ψυχανεμιζόμαστε την προδοσία και την απάτη σε βάρος μας,αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε ως εδώ!

2014, έτος γεωπολιτικής ρευστότητας

Η χρονιά που μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη γεωπολιτικών διαδικασιών μέσα από τις οποίες η Ελλάδα θα μπορέσει να μεταβληθεί στην παγκόσμια σκακιέρα και από πιόνι να γίνει... παίκτης 

Του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα* 

Η μαύρη τρύπα που δημιούργησε η «αραβική άνοιξη» στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, απειλεί σήμερα να εξελιχθεί σε ένα γεωπολιτικό μέγεθος εχθρικό προς τη Δύση. Την ίδια στιγμή, η ισχύς της Τουρκίας φοβίζει τους Δυτικούς, ενώ οι ΗΠΑ προσανατολίζονται προς τον Ειρηνικό και την Κίνα. 

Απτόητοι, συνεχίζουν τη γενοκτονία...

Τα λεφτά τελείωσαν από πέρσι.

Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν υπάρχει πιά ρευστότης χρήματος.

Κι αυτοί το ξέρουν. Και επιμένουν να σε χρεώνουν κι άλλο, κι άλλο, κι ακόμα περισσότερο! Γιατί;
 
Μα, γιατί ήρθε η ώρα και της υπόλοιπης περιουσίας..