MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Οι εταιρείες που βάλανε λουκέτα το 2013

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

H χρονιά που φεύγει αφήνει φτωχότερη την ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς ηχηρά ονόματα που στο παρελθόν έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ή έγραψαν την δική τους ιστορία στους τομείς που δραστηριοποιούνταν έφυγαν οριστικά. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που συντέλεσε σε αυτή την αποδόμηση του οικονομικού και κατ επέκταση κοινωνικού ιστού δεν είναι άλλος από τα μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης..Ας δούμε όμως το success story όπως το διαφήμιζε η συγκυβέρνηση του μνημονίου... 

Ελλάδα 2014 - 28 δις ευρώ σε βαρέλι δίχως πάτο. Η μεγάλη αρπαχτή του "κοινωνικού κράτους"

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 45% ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Σε ένα απολύτως διεφθαρμένο σύστημα πρόνοιας στο οποίο τα 25.000 του Τομπούλογλου δεν είναι παρά φιλοδώρημα μπροστά στις μεγάλες αρπαχτές των εμπλεκόμενων το κόστος του ανέρχεται σύμφωνα με τον προυπολογισμό στα 28,5 δις ευρώ. Διαβάστε και μελαγχολείστε... 

Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας οδηγούν την χώρα στο τέλος της ιστορίας της καθώς είναι έρμαια της διαπλοκής

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Έρχεται η χαριστική βολή για τους κρατιστές Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα. Η χώρα οδηγείται σε νέες περιπέτειες με τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό σε αγαστή συνεργασία με τις παράγγες της δικαιοσύνης και την πολιτική ηγεσία η οποία είναι αιχμάλωτη της διαπλοκής.

Μετά από 3 χρόνια μνημονίων οι κυβερνήσεις των κρατιστών που κυβέρνησαν την χώρα επιτάχυναν την πορεία προς την κόλαση ενός ανεγκάφαλου, ανήμπορου και ανυπόληπτου λαού, ο οποίος είχε μάθει να ζει με "πατερούληδες" δεξιούς και αριστερούς, επιτρέποντας παράλληλα σε διάφορα λαμόγια να πλουτίζουν καθώς έβαζαν το χέρι στο μέλι. 

Νέο μνημόνιο το 2014

Οι πολιτικοί μας λένε ότι την Άνοιξη τελειώνει το τελευταίο μνημόνιο και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο. Όποιος πολίτης πιστεύει σ’ αυτή την προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος, είναι τουλάχιστον αφελής.

Και ποιος θέλει νέο μνημόνιο; Μα το ίδιο το πολιτικοοικονομικό σύστημα. Απλά ας φανταστούμε ότι... φεύγουν και δεν υπάρχουν πλέον μνημόνιο και τρόϊκα. 

39,9 ΔΙΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (σε σχέση με το 2009)…!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα (ΑΕΕ)

Το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα το 2010 ανήλθε σε 222,3 δισ. ευρώ έναντι 231,6 δισ. ευρώ το 2009 (μείωση κατά 4,2%).

Η μεταβολή αυτή ήταν το αποτέλεσμα της μείωσης του ΑΕΠ που συνδυάστηκε με μείωση κατά 12,5% των πρωτογενών εισοδημάτων που εισπράττονται από την αλλοδαπή (αμοιβές εργασίας και εισόδημα περιουσίας από την αλλοδαπή καθώς και επιδοτήσεις που εισπράττονται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ) και με μείωση κατά 7,7% των πρωτογενών εισοδημάτων που πληρώνονται στην αλλοδαπή (αμοιβές εργασίας και εισόδημα περιουσίας προς την αλλοδαπή καθώς και φόροι επί της παραγωγής και των εισαγωγών που καταβάλλονται στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.).

Μία είναι η ουσία... κράτος είναι η Εφορία

Κατάφεραν τελικά η χώρα να ορίζεται και να κυβερνάται μόνο από ένα Υπουργείο. Τα δικαίωμα ζωής, υγείας, παιδείας, ιδιοκτησίας, δικαιοσύνης έχουν γίνει όλα χαρτοφυλάκια του υπουργείου οικονομικών. 

Οι δανειστές κατάφεραν τελικά αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο για μια ελεύθερη χώρα. Να ορίσουν τιμή ζωής, με φύλακες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον παρακρατικό στρατό που το απαρτίζει. 

Είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε έστω και για πλάκα ότι η περίθαλψή σου σε δημόσιο νοσοκομείο θα ορίζεται ως διανυκτέρευση;

Ο αμετανόητος πρόεδρος Παπούλιας

Αηδιασμένος από τα πολιτικά σκάνδαλα εμφανίστηκε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων ο Κάρολος Παπούλιας. 

Μάλιστα, οι εφημερίδες τον παρουσίασαν άκρως αγανακτισμένο από την πλήρη αθώωση όσων μπλέχτηκαν με την απάτη του Χρηματιστηρίου, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε το νέο έτος να πληρώσουν όσοι έκλεψαν το κράτος και να σταματήσει η διαφθορά στη χώρα. Επιπροσθέτως, κάλυψε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου...

Βασίλης Βιλιάρδος

Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε τους φόβους της για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης – λέγοντας πως η σημερινή κατάσταση είναι η ίδια με αυτήν που επικρατούσε 100 χρόνια πριν, όταν ακολούθησε η διεθνής σύρραξη Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου.