MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Για οικονομικό κραχ στον ευρωπαϊκό Νότο προειδοποιεί το ΔΝΤ

Η δημοσιονομική λιτότητα μπορεί να μην είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναφέρει νέα έκθεση - μελέτη το ΔΝΤ που προειδοποιεί πως πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσουν σε χρηματοοικονομική καταστολή, μαζικές αναδιαρθρώσεις χρέους, υψηλό πληθωρισμό και σειρά ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν στη μελέτη τους οι καθηγητές του Harvard και οικονομολόγοι του ΔΝΤ Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff, το τεράστιο μέγεθος του σημερινού χρέους που έχουν συσσωρεύσει οι χώρες του δυτικού κόσμου καθιστά την συνταγή της λιτότητας ανεπαρκή για την επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να υποτιμούν το βάθος και τη διάρκεια της ύφεσης.


Τυχαία όπου επενδύουν οι πολυεθνικές απο πίσω είναι το ΠΑΜΕ;

Τὸ ΠΑΜΕ φροντίζει μεθοδικὰ νὰ καταστραφοῦν οἱ ντόπιες βιομηχανίες, μὲ πρόσχημα κάποιες καθυστερήσεις πληρωμῶν.

Πράκτορες ποὺ παριστάνουν τοὺς ἐργαζομένους, κάνουν κατάληψη,ἀ παγορεύουν στοὺς ἐργαζομένους νὰ πάνε στὶς δουλειές τους, ἐμφανίζοντας εἰκονικοὺς ἀριθμοὺς ἀπεργῶν (διὰ τῆς βίας) …κι ὅταν μέσα στὲν ἐπίθεση ποὺ δέχονται οἱ ἐπιχειρήσεις, ἀπὸ τὶς ὕαινες τῆς τοκογλυφίας …προστεθοῦν οἱι καταστροφικὲς δράσεις τῶν πρακτόρων τοῦ ΠΑΜΕ… 

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ!

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όλων αυτών, που δεν πιστεύουν στη δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία της, καθώς και την θεσμική της λειτουργία, ως θεματοφύλακoς του συντάγματος και της «αδέκαστης» απονομής δικαιοσύνης, ήρθε η απόφαση του Μισθοδικείου, με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική, η μείωση μισθών των δικαστικών λειτουργών σε όλες τις βαθμίδες του δικαστικού σώματος.

Συγκεκριμένα αντισυνταγματικές έκρινε, με δύο αποφάσεις του, τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών. Επίσης καθόρισε ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές. Κατόπιν αυτών, οι αποδοχές των δικαστών επανέρχονται στο καθεστώς προ του δευτέρου Μνημονίου (Ιούλιος 2012).

Το γράφημα που προκαλεί παγκόσμια ανατριχίλα… Από το κραχ στον παγκόσμιο πόλεμο;

Γνωστοί διαχειριστές Hedge Funds αρθρογραφούν τις τελευταίες εβδομάδες βλέποντας σαφή παραλληλισμό στην πορεία του οικονομικών μεγεθών με αυτή του “μαύρου” 1929. 

Τις τελευταίες ημέρες, η διακύμανση του ΓΔ Dow Jones έχει βαλθεί να τους επιβεβαιώσει καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα, η πορεία προς το 1929 δείχνει να επαναλαμβάνεται.