MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαμαράς αρνείται την εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για το μνημόνιο να έλθει στην Ελλάδα!

Φοβούνται να ελεγχθούν για τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει σήμερα η χώρα! 

Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο οποίος θα μετείχε της συγκεκριμένης αποστολής του Ευρωκοινοβουλίου, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Στουρνάρας σε απόγνωση

Με ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας προσπαθούν στο οικονομικό επιτελείο να αντιμετωπίσουν το σκοτεινό πρώτο εξάμηνο του 2014. Στο διάστημα αυτό η Ελλάδα έχει λαμβάνειν ως τελευταίες δόσεις από την τρόικα περίπου 14 δισ. ευρώ, τα οποία θα εκταμιευθούν με σκληρά ανταλλάγματα, όπως έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα εκ μέρους της τρόικας. 

Οι ξένοι δεν θα δώσουν εύκολα χρήματα, παραδέχονται στο οικονομικό επιτελείο, ενώ οι βολιδοσκοπήσεις που γίνονται από την πλευρά της τρόικας έχουν στη βάση τους τη λήψη νέου πακέτου μέτρων, που δεν θα είναι μόνο διαρθρωτικά, αλλά θα περιλαμβάνουν περικοπές σε εισοδήματα και πρόσθετες φορολογίες.

Κρύος ιδρώτας λούζει τον Σημίτη για τις μίζες

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για τις μίζες από την αγορά οπλικών συστημάτων, που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Ηδη, μετά τους αντιπροσώπους και τους μεσάζοντες που κατονόμασε ο ίδιος, ο Π. Ευσταθίου αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έδωσε μίζες 3.000.000 ευρώ για τα υποβρύχια και το οπλικό σύστημα ASRAD, αναφέροντας συνολικά 10 υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τα Chanel και τα μεταξωτά βρακιά στη δημοσιογραφία

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Μega, ANT1, Alpha, ΣΚΑΙ. Τα κανάλια του ξέκωλου, του βλαχομπαρόκ lifestyle, των μνημονιακών Γκαίμπελς, που ζούσαν από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, τα εκατομμύρια του έως πρόσφατα διεφθαρμένου ΟΠΑΠ-αυτής της εστίας μόλυνσης αλλά και ανάπτυξης παρασιτικών νταβατζήδων στα ΜΜΕ-και των υπόλοιπων δημόσιων οργανισμών επιχειρούν επιστροφή στην δημοσιογραφία (όπως την αντιλαμβάνονται τα μαλθακά, καλοπληρωμένα, στελέχη τους) και στο "κοινωνικό ρεπορτάζ". 

Το Bερολίνο "τελειώνει εδώ και τώρα" τον Α.Σαμαρά με άφθονο "δηλητήριο" - Γιατί;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ DER SPIEGEL

Πλήρη είναι η αποδόμηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το "μακρύ χέρι" της γερμανικής καγκελαρίας, το συγκρότημα του Der Spiegel με το σημερινό δημοσίευμα περί "αποτυχημένου κράτους" (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet.gr εδώ) και την προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης τον οποίο χαρακτηρίζουν - εύστοχα μεν, πλην δηλητηριωδώς - ως "κατά φαντασίαν θεραπευμένο" και το ερώτημα είναι, γιατί τώρα και τι κρύβεται πίσω από αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση των οργάνων της καγκελαρίας; 

Γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζουμε καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα χωρίς να έχουν στην συσκευασία τους την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ».

«Ελληνικό προϊόν»: Η απαραίτητη ένδειξη σε κάθε προϊόν που αγοράζουμε

Όταν τον Μάρτιο του 2010 αναρτούσαμε το πρώτο άρθρο της σειράς «Αγοράζουμε Ελληνικά!»* γράφαμε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση ώστε προσελκύουν πλέον τους παγκόσμιους καρχαρίες που «μυρίζονται αίμα» και συρρέουν για να μας κατασπαράξουν, απομυζώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα σχεδόν άδεια ταμεία μας.