MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Στο ερώτημα "Ευρώπη ναι ή όχι;" ο Λαός απαντά "Άϊ sixtir όλοι σας"!‏

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

Με ύφος πολλών Καρδιναλίων ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο, πλάι στον επίσης διορισμένο πάλαι ποτέ μαοϊστή Ζοσέ Μπραρόζο, με το παραπάνω ερώτημα, έκανε χρήση -χωρίς λογικά κριτήρια- της γνωστής τεχνικής σύγχυσης και συναισθηματικής διέγερσης του κόσμου. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας έκανε τον «καμπόσο» και έλαμψε με την απουσία του από την εναρκτήρια τελετή της προεδρίας στο μέγαρο της μουσικής. 
 

ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΑ ΚΡΥΦΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ; ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Πριν από 10 ημέρες η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" αποκάλυπτε τον ανεπίσημο χάρτη-σκαρίφημα της PGS, που τόσο το ΥΠΕΚΑ όσο και πετρελαϊκοί κολοσσοί και επενδυτικοί όμιλοι είδαν διεξοδικά, μετά από τρία αντίστοιχα συνέδρια σε Βαρκελώνη, Βερολίνο και Αθήνα, στη Ρώμη στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτό το ίδιο σκαρίφημα-χάρτης, με όλες τις γραμμές έρευνας που δηλώνουν και τα γεωφυσικά ευρήματα από Ιόνιο μέχρι νότια της Κρήτης, αριθμημένα και τεμαχισμένα δείχνουν πού τελικά η νορβηγική PGS επικέντρωσε το ενδιαφέρον των ερευνών ως προς το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Ποιος είσαι συ, ρε;

Η είδηση, την πρώτη μέρα προεδρίας της Ελλάδας, είναι: “Απειλούνται με κατασχέσεις όσοι δεν πλήρωσαν χαράτσι αν δεν ξοφλήσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου”.

Όποιος δεν θεωρεί ότι η ιστορία ξεκίνησε από την ώρα που γεννήθηκε, μπαίνει σε μία διαδικασία σύγκρισης άλλων εποχών και αυτών εδώ που διανύουμε.