MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Πώς χορηγήθηκαν τα επισφαλή δάνεια

Των Κατερίνας Κατή, Αρτέμιδος Σπηλιώτη

Στην πορισματική της αναφορά η κ. Παπανδρέου περιγράφει αναλυτικά και με πλήρως κατατοπιστικά γραφήματα τις αδιαφανείς διαδικασίες χορήγησης δανείων από το Τ.Τ. προς φίλους μεγαλοεπιχειρηματίες, τη σύσταση θυγατρικών εταιρειών αλλά και τη σύναψη συνεργασιών μαζί τους.

Τα παραπάνω όχι μόνο επέφεραν ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα, αλλά και ουσιαστικά παρέδωσαν τον έλεγχο σε αυτούς, όπως συνέβη στην περίπτωση Κοντομηνά και τη ΔΕΜΚΟ. Το πόρισμα καταδεικνύει και τη σύνδεση εμπλεκόμενων επιχειρηματιών μέσω διαφόρων εταιρειών αλλά και το πώς ξεπλενόταν τελικά το χρήμα από το Τ.Τ. και κατέληγε στις τσέπες τους.

Ο Κ. ΤΟΜΠΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ!

ΚΑΙ Θ΄ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!

Στο προχθεσινό "Αποκαλυπτικό Δελτίο" ο Κυριάκος Τόμπρας, επικεφαλής του κινήματος.

"Υπέρβαση", ήταν εκπληκτικός. Ερμήνευσε με απόλυτη ακρίβεια πώς και γιατί βγαίνουν στη φόρα τα μεγάλα ψάρια και γίνονται σήμερα τόσες συλλήψεις για το ΤΤ. Και γι' αυτό τον λόγο άρχισε να φοβάται και ο Προβόπουλος. 

Χοντρό παιχνίδι με το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ

Πάγια συνήθεια κατέστη πλέον, η αναζήτηση ειδήσεων που αφορούν άμεσα την Ελλάδα να γίνεται στον ξένο Τύπο. Είναι μυστικοπαθής η εξωτερική πολιτική μας, ή όλοι ενδιαφέρονται να περισώσουν ό,τι μπορούν από το κόμμα τους και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής βρίσκονται στα αζήτητα;

Οι... χρήσιμοι τρομοκράτες...

Παλιά, όταν κάποια απ' τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ βρισκόταν πολιτικά στριμωγμένη, κατά παράδοξο τρόπο ένα τρομοκρατικό χτύπημα (κατά προτίμηση της 17Ν), άλλαζε την καθημερινή ατζέντα, κι έστρεφε την προσοχή των ΜΜΕ και των πολιτών προς τα 'κεί!

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δηλαδή είτε με κάποια δολοφονία από "αγνώστους" (ακροδεξιούς; παρακρατικούς;), είτε πρόσφατα με την ''απόδραση'' τρομοκράτη-εκτελεστή της 17Ν (και άρα εν δυνάμει κίνδυνο(;) )..