MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Βρετανία: Προβάδισμα των ευρωσκεπτικιστών του Φάρατζ στις ευρωεκλογές.

Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας αναμένεται να τερματίσει πρώτο στην «κούρσα» των ευρωεκλογών του Μαΐου αφήνοντας τους συντηρητικούς του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην τρίτη θέση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Η καταστροφική πορεία της ευρωζώνης - Μια συγκριτική μελέτη

Του Γιάννη Ιωάννου

Πρόσφατη μελέτη του καθηγητή John Weeks (Εconomist and Professor Emeritus at SOAS, University of London): '’Join The Euro? Yes, For Lower Growth'’ (Ένταξη στο ευρώ; Ναι, για μικρότερη ανάπτυξη), αποδεικνύει με οικονομικά στοιχεία την καταστροφική πορεία των χωρών μέσα στην ευρωζώνη σε αντίθεση με αυτές εκτός ευρωζώνης.



Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δε συγκρίνεται με καμιά από την κατοχή και μετά

Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δε συγκρίνεται με καμιά από την κατοχή και μετά. Τόση ανεργία, τόσοι φόροι, τόσες αυτοκτονίες ποτέ δεν υπήρχαν. Ξεφύγαμε από τη Κατοχή, ξεφύγαμε από τον Εμφύλιο, ξεφύγαμε από τη Χούντα για να φτάσουμε που; στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Δυστυχώς η πορεία των πραγμάτων καθορίζεται από τα μέσα ενημέρωσης που κατευθύνουν τη κοινή γνώμη και αυτά με τη σειρά τους ελέγχονται από λίγα μεγάλα συμφέροντα.

Κατώτερος των περιστάσεων ο Σαμαράς

Η προχθεσινή ημέρα ήταν η χειρότερη για τον Ελληνα πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά. Εχοντας πρόσφατα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., υπέπεσε σ' ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος από εκείνο που διέπραξε ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού.

Τότε, επισημοποιώντας με τον πιο άκομψο τρόπο τη μνημονιακή μεταστροφή του, αποδοκίμασε... την αντιμνημονιακή ρητορεία τού παρελθόντος του με τη φράση «ουδείς αναμάρτητος». 

Αναβάλλεται η πτώχευση των Η.Π.Α.

Παρακάμπτεται η καταλυτική ημερομηνία της 7ης Φερβουαρίου

Οριστική αναβολή στην πτώχευση των Η.Π.Α., η οποία θα παρασύρει τον πλανήτη σε μεγάλες περιπέτειες, μετά από την θεώρηση της πρόσφατης συμφωνίας στο Κογκρέσο σε σχέση το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Στριμώχθηκε το ΝΑΤΟ» σε Κύπρο - Μεσόγειο & δείχνει τα δόντια του!

Ως ριψοκίνδυνο τυχοδιωκτισμό χαρακτηρίζει ο δυτικός Τύπος την πρόθεση των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιτρέψουν στους Ρώσους στρατιωτικούς να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Λεμεσού και την αεροπορική βάση της Πάφου. 

Και παρόλο που γίνεται λόγος μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι νατοϊκοί αναλυτές ήδη εκφράζουν ανησυχία για τη μη υπογραμμένη ακόμη συμφωνία.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για ένα μεγάλο πόλεμο

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ρωσικό άρθρο η χώρα εξοπλίζεται πυρετωδώς για ενδεχόμενο «μεγάλο πόλεμο» κάτι που είναι κοινό μυστικό όχι μόνο στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά και στον λαό. Ο αρθρογράφος περιγράφει την κατάσταση από την εποχή της ανάληψης της εξουσίας από τον Β. Πούτιν έως σήμερα.

Έστειλαν φάκελο με σφαίρες σε Προβόπουλο και Πρετεντέρη

Ένας φάκελος με δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών εστάλη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο. 

Ο φάκελος έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του κ. Προβόπουλου και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε και μία επιστολή απειλητικού περιεχομένου.

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Oι καταθέσεις πάνε στο πηγάδι των διαπλεκόμενων

Από τον Θανάση Μαυρίδη

Το τραπεζικό σύστημα είναι ανίκανο να προσφέρει ρευστότητα στην αγορά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα κόκκινα δάνεια ως συνέπεια της κρίσης. Την κατάσταση επηρεάζει σημαντικά και η άρνηση των αποταμιευτών να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα. Χρειάζονται έξυπνες ιδέες για το πως το ελληνικό δημόσιο μπορεί να εγγυηθεί τα χρήματα του κόσμου. Είναι το "κλειδί" για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία. 

Εθνικό ξεβράκωμα

Στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΕ, Αντώνης Σαμαράς και, ως καλός μεταφορέας αποφάσεων άλλων, τα διάβασε μια χαρά από τα χαρτάκια που του έδωσαν τα αφεντικά κάνοντας ορατό το μέλλον των λαών της Ευρώπης, αφού μέσα στις άλλες αερολογίες ανέφερε πως τώρα διορθώθηκαν κάποια λάθη και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ψηφίσουν με την πίκρα της κρίσης αλλά με την αίσθηση ότι η κρίση ξεπερνιέται.

"Μακρύς ο χειμώνας των Ελληνικών επιχειρήσεων το 2014"

Τέρμα η πίστωση από τις τράπεζες, όπως είπε χθες ο κ. Γ. Προβόπουλος. Η άμυνα των εισηγμένων και των τραπεζών, οι φόβοι για τα λουκέτα.

Σε χειμώνα των Ελληνικών επιχειρήσεων εξελίσσεται το 2014 και το στίγμα το έδωσε χθες ο ίδιος ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, που μιλώντας σε εκδήλωαση του ΣΕΒ, είπε λίγο πολύ, ότι νέα δάνεια σε προβληματικές ή υπερδανεισμένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να δοθούν, αν οι βασικοί μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες δεν βάλουν το χέρι στη τσέπη.