MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η τρόικα ζητάει τα σπίτια όσων έχουν αποπληρώσει το 70% των δανείων τους!

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ "ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΙΤ

Η τρόικα όχι μόνο δεν αρκείται στην μερική άρση των πλειστηριασμών ακινήτων, αλλά ζητάει συγκεκριμένα να "στοχοποιηθουν" όσοι έχουν ήδη εξοφλήσει το 70% των δανείων τους, και αδυνατούν πλεόν να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα.

Το καθαρά συμφεροντολογικό σκεπτικό που παρουσιαζουν είναι ότι έτσι δεν θα καταγράψουν οι τράπεζες μεγάλες ζημιές, και όσοι έιναι νέοι δανειστές θα συνεχίσουν να χρωστάνε, και να αποδίδουν στις τράπεζες σε βάθος χρονου. 

Μας πάνε για χρεοκοπία..μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου του χρέους!

Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα στοιχεία, διεθνείς οικονομολόγοι και ειδικοί!

Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών .

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει ” αορίστως. 

Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα. 

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η Ελλάδα των Μνημονίων, η Ελλάδα των Δανειακών Συμβάσεων, η Ελλάδα της φτώχειας, της παράκρουσης, των αυτοκτονιών, της ανεργίας, της ανέχειας, της δυστυχίας. 

Η Ελλάδα των δοσίλογων πολιτικών, των προδοτών πολιτικών που υπέγραψαν την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού μας, από 1ης Ιανουαρίου 2014, ανέλαβε την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Έτσι, σε μια φιέστα, τύπου Λατινοαμερικανικών χωρών, στο Ζάππειο Μέγαρο, έγινε η παράδοση της Προεδρίας. 

Βόμβα από την τρόικα. Μας εξωθούν σε νέο Μνημόνιο

Κάποιοι μπορεί να μίλησαν για εμπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σε ότι αφορά τα ισοδύναμα μέτρα που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ’ ότι φαίνονται.

Ο φόρος στα ακίνητα και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή κάποια άλλα μέτρα με τα οποία φαίνεται να μη συμφωνούν οι τροικανοί είναι σταγόνα στον ωκεανό, είναι «χειροβομβίδα» μπροστά στην πυρηνική βόμβα που μας ετοιμάζουν οι δανειστές.

Η Δικαιοσύνη είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για την κατάντια των Ελλήνων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι ελληνικό δίκαιο, αλλά δίκαιο δυνάμεων κατοχής.

Δυστυχώς, η ελληνική Δικαιοσύνη, αντί να επιμείνει αυστηρά στην εφαρμογή του ελληνικού δικαίου, όπως αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα των Ελλήνων, τελικά εφαρμόζει το κατοχικό δίκαιο των δανειστών. Το ακριβώς αντίθετο έπραξε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας αρκετές φορές και πολλά άλλα Συνταγματικά Δικαστήρια άλλων χωρών όπου μπήκε το ΔΝΤ, τα οποία προστάτεψαν τους αντίστοιχους λαούς , εφαρμόζοντας το εθνικό τους δίκαιο και όχι αυτό που επέβαλε το ΔΝΤ και το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με τα αντίστοιχα Συντάγματα.