MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η Ρωσία «αδειάζει» άσχημα την Ελλάδα για να πλήξει την ΕΕ

Τη χώρα μας «αδειάζει» εντελώς η Ρωσία σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε έκθεση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η οποία περιέχει ξεχωριστό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Με άξονα κυρίως το θέμα της Χρυσής Αυγής, ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγορεί για ρατσισμό, ξενοφοβία, ενώ «κλείνει το μάτι» προς την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα «της λεγόμενης μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη»…

Ζήτημα ζωής ή θανάτου για τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά να κρατήσουν την εξουσία

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
 

Από τον Γιώργο Δελαστίκ

Με τους χειρότερους οιωνούς για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και για την Ελλάδα, εξαιτίας της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής τους που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, άρχισε το 2014. Το σημαντικότερο είναι πως σοβαρά γερμανικά έντυπα απαξιώνουν πλήρως τους ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους θεωρούν ήδη πολιτικά «τελειωμένους».


Φορο-τρέλα: Στραγγαλίζουν την αγορά με πρόστιμα-φωτιά

Εξοντωτικά πρόστιμα τα οποία μπορούν μέχρι και να εκατονταπλασιάσουν σε βάθος τριετίας ένα χρέος από ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε αντιμετωπίζουν πλέον επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Ας υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς ήταν καλών προθέσεων…

«ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»;;;

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 

Ας βασισθούμε, προς στιγμή, στην υπόθεση ότι ο κ Σαμαράς δεν είχε ιδέα για τους πραγματικούς λόγους, για τους οποίους οι εταίροι μας μάς έριξαν στον Καιάδα, δηλαδή στην τρόικα, ούτε και γιατί μας δηλητηρίασαν εν ψυχρώ με τα Μνημόνια.