MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Υπερφορολογική γενοκτονία!

Η υπερφορολόγηση ενός μέρους του λαού δεν χωράει σε στατιστικούς μέσους όρους. Ούτε καν αφορά όλους τους πολίτες ενός κράτους.
 
Συνήθως είναι μια μειοψηφία που εξανδραποδίζεται, αρκετά μικρή για να αδιαφορήσει η κοινωνία, και αρκετά ανίσχυρη και ανοργάνωτη πολιτικά, ώστε με τη χρήση κατάλληλων επικοινωνιακών τεχνικών ενοχοποίησης και χλεύης να επηρεαστεί εναντίον της η κοινή γνώμη για να συνδράμει στην εξόντωσή της. Είτε είναι οι Αρμένιοι στο κράτος των Νεότουρκων, ή οι Εβραίοι στο κράτος του Χίτλερ, ή οι αγρότες στο κράτος του Στάλιν, οι μικρομαγαζάτορες του Λένιν, ή οι μικρομεσαίοι της σημερινής Ελλάδας, μικρή σημασία έχει...
 

Βόμβα 700 τόνων σε αλιεία, ακτοπλοΐα, τουρισμό και ΑΟΖ

Βαρύτατες ευθύνες της ελληνικής προεδρίας της Ε. Ε., που υποτίθεται θα προωθούσε την ιδέα της ευρωπαϊκής ΑΟΖ για να θωρακίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς, χωρίς καμία ευρωπαϊκή έστω επιφύλαξη, χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς κανέναν απολύτως λογικό λόγο, επιτρέπει μέχρι στιγμής να έρθει στην καρδιά της Μεσογείου μια πλωτή σούπερ-βόμβα αερίου σαρίν και μουστάρδας και τοξικών αποβλήτων. 

Και κάπως έτσι ξεβρακώνεται η μνημονιακή πολιτική

Με απόλυτο ήπιο και νηφάλιο λόγο και μόνο χρησιμοποιώντας τεκμηριωμένα επιχειρήματα ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ έκλεψε τις εντυπώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία, που δεν δέχονται αμφισβήτηση έκανε σκόνη την κυβερνητική προπαγάνδα και εκτίμησε ότι «πρέπει να είμαστε ηλίθιοι» για να πιστέψουμε όσα μας σερβίρει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. 

Ο Άγνωστος Πόλεμος…

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

…με τα πασίγνωστα θύματα.


Τι σχέση έχει το λιμάνι του Πειραιά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την ανατροπή του Μουμπάρακ;


Σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί η Νέα Τάξη να προστατεύει τους “εκλεκτούς” της. Δεν είναι δυνατόν να τους προστατεύσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτές οι μερικές χιλιάδων ανθρώπων, που είναι υπεύθυνοι για την παγκόσμια δυστυχία και πείνα, να τη “γλιτώσουν”. Ολόκληρη η “συμμορία” θα ξηλωθεί από τη “ρίζα” της …Θα ξηλωθεί από την κορυφή της μέχρι τη βάση …Από τους ηγέτες των μεγάλων κρατών μέχρι τα δουλικά τους από τα κατά τόπους Κολέγια των προδοτών …Από τα σκουπίδια του Skull and Βones του Yaleμέχρι την “παράγκα” του Κολεγίου Αθηνών …Από τουςGreeks των Αμερικανικών Κολεγίων μέχρι τους Greeks της προδοσίας. Γιατί οδηγούν την Αίγυπτο σε σίγουρο εμφύλιο πόλεμο; 


Κούνια που τους κούναγε…

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που μέσα στο όνειδος κατέρρεε η θλιβερή Παπαδημοκρατία κι ένα βήμα πριν από την κάλπη, σκεφτόμασταν ότι χειρότερα δεν γινόταν.

Ήταν τότε που ο Ροζ Αλέξης κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει κι αν έστηνες αυτί, τον άκουγες μ’ ενδιαφέρον, γιατί τα λόγια του απέπνεαν μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σε τούτο το κράτος των ανάλγητων δοσίλογων, των επίορκων αβδηριτών και των πολιτικών απατεώνων.

Βουλή: "Αύξηση φορολογίας 900%" - Γ.Στουρνάρας: "Δίκαιη η φορολόγηση"

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ "ΑΓΡΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ"

Οι κυβερνήσεις που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν φορέσει το μνημόνιο στον ελληνικό λαό συμπεριφέρονται μαζί με την τρόικα σαν «συμμορία της Άγριας Δύσης» που ληστεύει τις αδύναμες και μεσαίες κοινωνικές ομάδες. Η φορολογία που έχουν επιβάλει φθάνει και το 900% όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε το θράσος να πει πως οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. 

Τσίπρας: Η παραβίαση του Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις!

Τι ακριβώς θέλει να πει μέσα από μία δήλωση – κόλαφο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και -κατά τα φαινόμενα των δημοσκοπήσεων- αυριανός πρωθυπουργός της χώρας;

Είναι δυνατόν να αποδέχεται την παραβίαση του Συντάγματος, πριν καν καταλάβει θέση εξουσίας και διαχείρισης της χώρας;

O xρόνος για να αποφύγουμε το ατύχημα είναι ελάχιστος

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Από τον Θανάση Μαυρίδη

Μπορούμε να κάνουμε εκλογές κάθε μέρα. Λύση στα προβλήματά μας, όμως, δεν πρόκειται να βρούμε αν η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις που την εκφράζουν δεν συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Όσο καθυστερούμε την επανάσταση του αυτονόητου, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε με το χάος των αδιεξόδων μας. Η ήττα δεν θα αφορά μόνο το πεδίο της Οικονομίας. Ή αλλιώς, η κρίση δεν μας έχει δείξει ακόμη τα δόντια της.