MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Και όμως, έχουν σχέδιο που υλοποιούν…

Τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας, είναι ένα φαινόμενο που αξίζει να μελετηθεί (και που σίγουρα στο μέλλον θα γίνει αντικείμενο μελέτης της ιστορίας των πολιτικών επιστημών), αλλά κυρίως, να απαντηθούν τα αίτια και οι σκοποί που έχει υπάρξει αυτή η πλήρης κατάπτωση και πλήρης απαξίωση της ίδιας της πολιτικής.

Ποιοι και γιατί συνήργησαν στο να βρεθεί η χώρα στο σημείο που σήμερα βρίσκεται;

Ολεθρος! Τινάζουν στον αέρα τον υπ. Οικονομικών

Εκθεση-κόλαφο, η οποία απογυμνώνει τον Γιάννη Στουρνάρα από κάθε του επιχείρημα, δημοσίευσε χθες το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Με ένα κείμενο-καταπέλτη για τις προβλέψεις και την αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών, το Γραφείο διαψεύδει τον κ. Στουρνάρα για το ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ενώ αμφισβητεί τη δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ. ευρώ το 2014, προβλέποντας ότι ο στόχος θα σκοντάψει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών.

Για πρώτη φορά το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καταπιάνεται με το ζήτημα της υπερφορολόγησης και, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε υποστηρίξει ο Γ. Στουρνάρας κατά τη διαδικασία ψήφισης του νέου φόρου ακινήτων, ξεκαθαρίζει με αριθμούς ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα και για τα νοικοκυριά αλλά και για τις επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από κάθε μέσο όρο στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα: