MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Ηγέτες» άβουλοι, αυτιστικοί, αυτοκτονικοί και άσχετοι: Τους παίρνει το ποτάμι

Είναι αποκαρδιωτικό και απογοητευτικό να ακούς τι λένε οι καρεκλοκένταυροι της Αθήνας και της Λευκωσίας. Οι δήθεν «ηγέτες». Πως είναι δυνατό, διερωτάται κανείς εύλογα, να επέλθει μια τέτοια συμφορά πάνω σε ένα τέτοιο έθνος. Τιτάνιοι και επιτυχείς αγώνες εθνικής ανεξαρτησίας και να προκύπτει εξαρτημένο κράτος και πολιτική ηγεσία που με ψήλου πήδημα λικνίζεται ή υποτάσσεται σε ξένους.

Πως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα έθνος που διαθέτει ένα ωκεανό πολιτικών παραδόσεων μέσα στις οποίες και μόνο να κολυμπήσεις είσαι πλούσιος, δυνατός και αήττητος! Αντιστρέφοντας την γνωστή ρήση του Πλάτωνα λέμε ότι οι έλληνες δεν έχουν την ηγεσία που τους αξίζει. Βασικά καμιάς κοινωνία δεν της αξίζει τέτοια ηγεσία.

Τι μάς κρύβουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με τη... σωτηρία μας;

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η συζήτηση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που ξεκίνησε πάλι από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, αν μη τι άλλο επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στο μυαλό όλων μας, καθώς οι πάντες αναγνωρίζουν –συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού– ότι η επανεκκίνηση της χώρας είναι σχεδόν αδύνατη με το ευρώ. Για μια υπό πτώχευση χώρα είναι πανάκριβο νόμισμα το ευρώ και δυσκολεύει αφάνταστα τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης συνεργασίας για να εξέλθει η χώρα της κρίσης.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών για να γλυτώσουν τη συντριβή

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την εκλογική συντριβή κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών, και να μην πέσουν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αθροιστικά κάτω του 27%, η συγκυβέρνηση προχωράει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα απαγορεύει στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στους τόπους διαμονής τους.

Αποκλειστικό : Αποκαλύπτουμε την άγνωστη έκθεση 12/57 του ΔΝΤ για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Αποκαλύπτουμε εδώ κατ’ αποκλειστικότητα, την άγνωστη έκθεση-μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( IMF Country Report No. 12/57, March 2012,σελίδες 229, στην αγγλική γλώσσα), που περιγράφει ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και συνηγορεί με μια τέτοια επιλογή. 

Η συγκεκριμένη έκθεση που έχει επιμελώς διαφυλαχθεί από τη δημοσιότητα, συμπεραίνει ότι, η μετάβαση της χώρας στο εθνικό νόμισμα θα είναι ευεργετική κυρίως επειδή θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της με την υποτιμημένη δραχμή. (βλ. σελ. 46 με σχετικά σχεδιαγράμματα).