MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στα 30 δισ. το τρίτο δάνειο της Ελλάδας - Πώς οι λήξεις ομολόγων, οι αστοχίες και οι δόσεις στο ΔΝΤ «φούσκωσαν» το νέο πακέτο

Και δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα για να διασφαλιστούν οι δανειστές 

Στα 30 δισ. ευρώ θα ανέλθει τελικώς το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που «ράβει» η ευρωζώνη για την Ελλάδα και το οποίο θα συνοδευτεί από νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τις «διπλές» εκλογές του Μαΐου. 

Τραπεζική καταβόθρα δισεκατομμυρίων!

Του Θύμιου Πατρινού

Η καταβόθρα των δισ. ευρώ των τραπεζών που σύμφωνα με το HOT DOC από το 2008 έχει «φάει» περί τα 154,8 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι επιστρέφει ορεξάτη. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες «χρωστάνε» μέχρι το τέλος της χρονιάς πρόσθετες προβλέψεις 8,7 δισ. ευρώ για να είναι εν τάξει, πράγμα που σημαίνει ότι τα 9 δισ. ευρώ που έχουν περισσέψει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (και ήθελε να αρπάξει ο Στουρνάρας για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό) έχουν ήδη «κλειδωθεί» για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κι όλα αυτά χωρίς τη νέα έκθεση Blackrock II που κρατάει εφτασφράγιστο μυστικό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο οποίος εξελίσσεται σε μέγα αρχιερέα του τραπεζικού αποκρυφισμού…



Η Ελλάδα "ξέχασε" να ζητήσει ενίσχυση για τους απολυμένους

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα πλήττεται από την κρίση περισσότερο από κάθε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άνεργοι σε τρία χρόνια υπερτριπλασιάστηκαν, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υποβάλλει μόνο μία αίτηση χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για την ενίσχυση απολυμένων, λιγότερες σχεδόν από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Andor στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

ΙΔΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

· Τα δύο θανατηφόρα σενάρια των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ

· Η συμμορία των τοκογλύφων της Ευρώπης κάνει τις τελευταίες πρόβες για την κατάσχεση του ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων

· Σόϊμπλε-Μέρκελ έχουν αποφασίσει πώς θα σφάξουν τη χώρα μας, ερήμην της κυβέρνησης Σαμαρά και του λαού!

Απατεώνες ταχυδακτυλουργοί ! Χρονικό της… «σωτηρίας»!

Δια χειρός Αλιθέρση

Έβαλαν τον κόσμο να πάρει δάνεια, για να ικανοποιήσει ένα όνειρο ζωής, να αγοράσει ένα σπίτι και να πληρώνει μια ζωή!

Του μείωσαν μετά το μισθό ή τη σύνταξη ή του στέρησαν τη δουλειά!

Στη συνέχεια, τον κατήγγειλαν, γιατί είχε το θράσος να αγοράσει σπίτι, θυμίζοντάς του ότι σπίτια δεν έχουν οι Ευρωπαίοι!

Έλληνες, οι σημερινοί Εβραίοι για το Ραϊχ.

Ότι ήταν τον 20ο αιώνα οι Εβραίοι για το Γ΄ Ράϊχ, είναι τώρα τον 21ο αιώνα, οι Έλληνες για το Δ΄ Ράϊχ. Είμαστε τα «μιάσματα» της Ευρώπης που πρέπει να εξαφανιστούν για να ανατείλει η Αρία Γερμανική Ευρώπη της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Στην πραγματικότητα φυσικά στόχος είναι οι περιουσίες μας.

Αλλα 9 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ένα έτος. Εφτασαν τα 63 δισ.€

Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια του Μνημονίου, με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία να έχουν εκτοξευθεί στα 63 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013. Μόνο στη διάρκεια του 2013 τα χρέη αυξήθηκαν κατά 9,27 δισ. ευρώ, ενώ τον τελευταίο μήνα του περασμένου χρόνου συσσωρεύτηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,015 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από απλήρωτες μηνιαίες δόσεις φόρου εισοδήματος και Φόρων Ακίνητης Περιουσίας.

Νέο « μαρτύριο» από Σόιμπλε

Νέο Μνημόνιο, το οποίο απλά δεν θα ονομαστεί έτσι υπό τον φόβο κοινωνικών αναταραχών και διάλυσης του ευρώ, και νέα δυσβάσταχτα μέτρα, που δεν θα γίνουν αμέσως γνωστά: αυτό είναι το σχέδιο της Γερμανίας για την Ελλάδα, σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Εν ολίγοις, νέα μαρτύρια για τον ελληνικό λαό, που όπως φαίνεται δεν θα τελειώσουν εάν οι Γερμανοί δεν δημεύσουν το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες μέρες η Μπούντεσμπανκ, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, είχε προτείνει την επιβολή κεφαλαιακού φόρου, δηλαδή φόρο στον πλούτο των πολιτών των χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία.