MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δ. Καζάκης: Το μεγάλο παραμύθι του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα που υποτίθεται ότι πέτυχε το 2013. Υποτίθεται πάλι ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύεται από τους ισχυρισμούς της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού για το 2014. Βέβαια, όποιος ξέρει να διαβάζει τέτοιες εκθέσεις και είναι εξοικειωμένος με τους αριθμούς, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται ίσως για τον πιο «μαγειρεμένο» κρατικό προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στα ελληνικά χρονικά.

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος, δεν έχει όρια!

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης καθώς και φίλα προσκείμενων μέσων ενημέρωσης ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρουν ότι η Τρόικα έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει.

Η κυβέρνηση υποτάχθηκε, πλήρως στις επιταγές της Τρόικα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και παραμονές των ευρωεκλογών θυμήθηκαν με ψεύτικα και παραπλανητικά επιχειρήματα να πείσουν ότι έγιναν αντιμνημονιακοί. 


Απ' την μύγα ξύγκι (κυριολεκτικά)...

Μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση αναμένεται να ξεσπάσει μετά την διαρροή της είδησης πως έρχεται φόρος και στα λιπαρά των τροφίμων!

Με πρόσχημα την υγεία μας (όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του αντιπροέδρου), η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση αύξηση της φορολογίας 8% - 10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.

Ο επικίνδυνος κύριος Βενιζέλος

Επικίνδυνοι ακροβατισμοί στα εθνικά θέματα

Όλη η σπουδή των αμερικανών είναι να δοθεί μία τελική ώθηση τώρα που το μομέντουμ είναι «ευνοϊκό», με την παρουσία στην Κύπρο του Ν. Αναστασιάδη και στην αποδυναμωμένη Αθήνα του Β. Βενιζέλου

Νταβατζής ή... πρωθυπουργός;

Τερτίπια και καμώματα...

Με εφευρήματα και μεθοδεύσεις που αφορούν τον εκλογικό νόμο, μόλις τρεις μήνες πριν τις εκλογές, προσπαθούν να διαχειριστούν την συντριβή τους που βλέπουν να έρχεται ακάθεκτη.

Λίστα ή σταυρό προτίμησης για τους ευρωβουλευτές, αν θα ψηφίσουν ή όχι οι ετεροδημότες εκεί που κατοικούν, δικαίωμα ψήφου ή όχι στους νόμιμους μετανάστες, ακόμα και η ίδια η ημερομηνία των εκλογών, γίνονται προεκλογικά παιχνιδάκια στα χέρια των κυβερνώντων!