MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μεγάλος... Θεοχάρης ξέρει τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι!

«Ξέρω τι πλήρωσες πέρσι το καλοκαίρι (και το φθινόπωρο, και το χειμώνα, και την άνοιξη)». Αυτό θα μπορεί να πει σύντομα σε κάθε φορολογούμενο η Εφορία, καθώς με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, η Εφορία αποκτά πρόσβαση σε πλήρεις πληροφορίες για τόκους τραπεζικών καταθέσεων, πληρωμές πιστωτικών καρτών, δαπάνες που καταβάλλονται για ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμα και πληρωμές ιδιωτικών σχολείων!

Νέο ρεκόρ για την ανεργία στην Ελλάδα - Στο 28% το Νοέμβριο του 2013 - Στα 1.382.062 άτομα οι άνεργοι

Στο 61,4% η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών το Νοέμβριο του 2013 

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία αυξήθηκε στο 28% τον Νοέμβριο από 27,7% τον Οκτώβριο του 2013 και 26,3% τον Νοέμβριο του 2012. 

Ούτε σταγόνα ηθικής

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Με τι σοβαρότητα να αντιμετωπίσεις τις αρλούμπες που ακούς και τις αηδίες που βλέπεις καθημερινώς; Είναι δυνατόν να πάρεις σοβαρά έναν πρωθυπουργό που συναντιέται στο Μαξίμου σε ιδιωτική συζήτηση με τον πρόεδρο αλυσίδας των σούπερ μάρκετ Lidl κοροϊδεύοντας ότι τα 170 εκατομ. που θα επενδύσει σε αποθήκες μακαρονιών και βουτύρων θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα; Αφού την πρώτη αποθήκη στα Καλύβια Αττικής θα τα εγκαινιάσει ο υπουργός Χατζηδάκης, πρόκειται για πολύ σοβαρή επένδυση. Τόσο σοβαρή όσο σοβαρός είναι και ο Χατζηδάκης. 

Κυβέρνηση με πυγμή ή πολιτικών «πυγμαίων»;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Αυτή η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης συνεπαίρνει τους πάντες. Τι έχει πει και δεν το έχει κάνει; Είπε ότι θα φορολογήσει τους αγρότες. Και το έκανε, μόνο που τώρα ψάχνει να βρει μια λύση ο κ. Στουρνάρας γιατί τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς αυξάνονται επικινδύνως. Και με τους αγρότες δεν είναι να παίζει κανείς για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άσε βρε παιδάκι που έρχονται και εκλογές… Από την μια θα μοιράζει το πλεόνασμα η κυβέρνηση στις ευπαθείς ομάδες, αν δεχθεί η Eurostat ότι τελικά υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, που σημαίνει ότι όλο και κάποια ψήφο θα μαζέψει η κυβέρνηση, και από την άλλη θα την μαυρίσουν οι αγρότες; Είπαμε να φορολογηθούν όλοι, ναι αλλά ποιοι «όλοι»; 

Μια σπίθα είναι αρκετή για να ανοίξει η κερκόπορτα της κόλασης

του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ 

Η αστάθεια και η μη-προβλεψιμότητα έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην Ευρώπη, έναν αιώνα μετά την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου.

Και, για μία ακόμα φορά, η σκιά της... ίδιας ευρωπαϊκής υπερδύναμης πέφτει βαριά πάνω στα έθνη της ηπείρου – ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα. 

ΚΑΖΑΚΗΣ: Τελείωσαν τα ψέματα και τα παραμύθια για την Κύπρο

Μόνο μια παλλαϊκή πατριωτική διέγερση των Κυπρίων μπορεί να διασώσει το νησί. Οι καιροί ου μενετοί.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν οι Κύπριοι. Δεν εννοώ βέβαια τους πολιτικούς της Κύπρου. Αυτοί, δεξιοί και αριστεροί, απέδειξαν τι είναι και τι χρώμα τους διακρίνει. Το γνωστό κιτρινόμαυρο του Κουίσλινγκ. Μιλώ για τον λαό. Μιλώ για όσους τουλάχιστον αισθάνονται ακόμη πατριώτες και δημοκράτες, για όσους σέβονται τα πατρώα και δεν έχουν ξεχάσει τους τάφους των γονιών και των παιδιών τους. Δεν έχουν ξεχάσει το αίμα που έχει χυθεί για μία, ενιαία, αδιαίρετη, κυρίαρχη και δημοκρατική Κύπρο. Αλήθεια, τι περιμένουν; Το διάγγελμα Αναστασιάδη; 

Το "τέρας" της ελληνικής γραφειοκρατίας καταπίνει και το Διαδίκτυο

Αυτό προκύπτει -μεταξύ άλλων- από έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) με την υποστήριξη της Ericsson σε ανθρώπους εξοικειωμένους με τις νέες τεχνολογίες

Κάτω από τη... βάση βαθμολογούν τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου οι Ελληνες καθημερινοί χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι θα ήθελαν να μπορούν να ολοκληρώνουν μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου όλο και περισσότερες εργασίες προκειμένου να γλιτώσουν από το... γραφειοκρατικό τέρας του Δημοσίου.

«Χωρίς τη μείωση του χρέους το νέο πρόγραμμα θα έχει την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα»

Την άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg με κύριο άρθρο του, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό», επικαλούμενο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μολονότι, όπως επισημαίνεται, οι επενδυτές έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Μάθετε τι λεφτά έχουμε δώσει για τις τράπεζες

Πόσα χρήματα έχουμε δανειστεί για να σώσουμε τις τράπεζες; Μήπως 230 δισεκατομμύρια ευρώ όπως λένε διάφοροι ευαγγελιστές του αντιμνημονίου;

Είναι γνωστό ότι το χρέος μας φτάνει τα 300. Σύμφωνα με τη λογική τους, το πραγματικό χρέος είναι 70 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού τα 230 τα δώσαμε για τους τρισκατάρατους τραπεζίτες. Άρα; Κρεμάλα στους προδότες! Θάνατος στο μνημόνιο! Πριν αφανίσουμε όμως τη μισή Αθήνα, ας κάνουμε τη χάρη στους εαυτούς μας να αναζητήσουμε την αλήθεια των αριθμών στους ισολογισμούς των τραπεζών!

Πάντα είναι "χρήσιμοι" οι πολιτικοί των επικύψεων...

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ευρισκόμενος ίσως στις παρυφές της αφέλειας ή και της άγνοιας, με βασανίζουν κάποια διερωτήματα, δηλωτικά της φθοράς των σταθερών της σοβαρότητας σε τούτο τον τόπο.

Στη χώρα όπου θάλλει η μηλέα και η πορτοκαλέα, η αλαζονεία, η αμετροέπεια, η νερώνεια αδιαφορία και η οσφυοκαμψία πολιτικών και διαφόρων παραγοντίσκων της.... πολιτικής ζωής είναι αυτοφυή οπωρικά...