MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πνίγουν τα νοικοκυριά με νέους φόρους και σκοπό την υφαρπαγή της ιδιοκτησίας!

«Κατάρα» τα ακίνητα για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα πληρώσουν διπλό φόρο!

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο φόρος είναι ένας και εφόσον αυτός προκύπτει από δύο ή περισσότερες πηγές (δηλαδή, μισθωτές υπηρεσίες εισοδήματα και από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα) η προκαταβολή φόρου 55% θα υπολογίζεται επί του συνολικού φόρου. Αυτό σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν και εισοδήματα από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα θα καταβάλουν επιπλέον φόρους σε σχέση με το προηγούμενο έτος και για το σύνολο του εισοδήματός τους!

Ξεκίνησε η παράνοια των χαλκευμένων δημοσκοπήσεων

Άρχισαν τα εκλογικά χαλκεία του καθεστώτος τον τζόγο των στημένων δημοσκοπήσεων: Την άθλια αυτή σκηνοθεσία της πλύσης του εγκεφάλου του μέσου εκλογέα… 


Το πρώτο επεισόδιο αυτού του σήριαλ της βολιδοσκοπικής ΑΠΑΤΗΣ το παρουσίασε η εταιρεία Metron Analysis, για λογαριασμό... της ιστοσελίδας Thetoc.gr. 


Γιατί σωπαίνει το Παρίσι;

του Γιάννη Βαρουφάκη

Από την αρχή της κρίσης, το 2010, πολλοί προσέβλεπαν στο Παρίσι για αρωγή στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας. Δεδομένου ότι η Γαλλία υποτίθεται ήθελε διακαώς μια πιο συνεκτική Ευρώπη, και ότι η κρίση έδινε ισχυρά επιχειρήματα σε όλους εκείνους που μιλούσαν για «περισσότερη Ευρώπη», η προσδοκία ότι το Παρίσι θα βοηθούσε την Αθήνα, π.χ. επιχειρηματολογώντας υπέρ ευρωομόλογων, είχε μια λογική.

Επικίνδυνη εμπλοκή γερμανών στα ελληνικά εθνικά θέματα

Το Βερολίνο απαιτεί γρήγορο "ξεκαθάρισμα" για Κυπριακό και Σκόπια 

Ο γκρίζος ρόλος της Γερμανίας αρχίζει να ξεκαθαρίζει και να γίνεται επικίνδυνος για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα 

Η κυβέρνηση Σαμαρά θεατής της σχεδιασμένης εθνικής καταστροφής που έρχεται ταχύτατα... 

Αποφασίζετε και διατάζετε...

Καθε μέρα καινούργια κρούσματα κυβερνητικής-εξουσιαστικής αυθαιρεσίας επιβεβαιώνουν ότι ζούμε στο πιό ανελεύθερο (οιονεί φασιστικό) καθεστώς μετά την "χούντα των συνταγματαρχών". 

Κυρίες και κύριοι, η "χούντα των δημοκρατικών"(!) παρουσιάζει: 

Η ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε το 2010 να μπει στο χρέος των ετών 2005 και 2008 και το swap του Σημίτη από το 2001

«Μας συγχωρείτε πολύ. Κάναμε λάθος». Αυτή προφανώς είναι η έκφραση που θα φορεθεί περισσότερο για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί την ευρωπαϊκή κρίση. Μετά το ΔΝΤ, που έχει... εκφωνήσει την παραπάνω έκφραση με μεγάλη επιτυχία πριν από μερικούς μήνες, και ο οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε τον βαθμό μετάδοσης της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης και τις αρνητικές επιπτώσεις σε άλλες χώρες «παρασυρόμενος» σε λανθασμένες προβλέψεις για την ανάκαμψη από την κρίση του 2008. 

Το success story του Α.Σαμαρά: 80 μεγάλες επιχειρήσεις έτοιμες να χτυπήσουν... κανόνι

Η ΤΡΟΙΚΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ

Ογδόντα μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, που κινούνται στο χώρο της χαλυβουργίας, της υαλουργίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του τσιμέντου και του αλουμινίου ετοιμάζονται να χτυπήσουν «κανόνι», ακολουθώντας την πορεία της Χαλυβουργικής. Και όμως η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει για «success story» και για ανάπτυξη σε μία χώρα που βιώνει συνθήκες Κατοχής. 

Ευρωκοινοβούλιο: «Η τρόικα έδρασε ως χασάπης σε όποια χώρα πέρασε».

Η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι οι τρεις σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον ρόλο... της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου και η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.