MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εκθεση-σοκ για το ελληνικό χρέος από το Ινστιτούτο Levy διαψεύδει την κυβέρνηση

ΣΤΟ 208% ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 2015

Το χρέος της χώρας όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα φτάσει στο απίστευτο νούμερο του 208% το 2015, λόγω της λιτότητας που "κόβει τα πόδια" σε οποιαδήποτε ανατυξιακή προοπτική και συνεπώς σε αύξηση του ΑΕΠ!
Η ετήσια μελέτη του σοβαρού και με σειρά επιτυημένων προβλέψεων (είχε διειδεί την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ ένα χρόνο πριν ξεσπάσει) Οικονομικού Ινστιτούτου Levy για την ελληνική οικονομία που φέρνει στο φως η "Αυγή", εκτιμάται ότι εκτός ελέγχου δεν είναι μόνο το χρέος, αλλά και η ανεργία. 

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες;

Του Κώστα Στούπα 

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ήταν σύνθημα με το οποίο ο Ανδρέας έβαλε τέλος στη μετεμφυλιακή κυριαρχία της δεξιάς και του παρακράτους που αποτελούσε μεταπολεμικά κυρίαρχο πόλο εξουσίας.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι ένα από τα συνθήματα σήμερα ( εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που ψαρεύει στα θολά νερά των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ) και της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών ακροδεξιών πολιτικών κινήσεων. 

«Εντός του ευρώ δε θα επανακάμψει η Ελλάδα» ... δήλωση-σοκ από ανώτατο αξιωματούχο του ΔΝΤ

Το έδαφος καλλιεργεί σταδιακά το ΔΝΤ για να εδραιωθεί η άποψη ότι μόνη διέξοδος για την Ελλάδα είναι η επιστροφή της στο εθνικό νόμισμα.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο, ο ίδιος ο Πολ Τόσμεν σε μία από τις συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι "η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση εντός ευρώ είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο".