MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ernesto Che Guevara:Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις.


Η παρακάτω ιστορική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Τσε σε κουβανούς φοιτητές της Ιατρικής, στις 20 Αυγούστου 1960.

Όλοι σχεδόν ξέρετε ότι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως γιατρός πριν από αρκετά χρόνια. Όταν ξεκίνησα, όταν άρχισα να σπουδάζω ιατρική, οι περισσότερες από τις ιδέες που έχω σήμερα ως επαναστάτης απουσίαζαν από το οπλοστάσιο των ιδανικών μου. Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι. Το όνειρο μου ήταν να γίνω διάσημος ερευνητής. 

34 βουλευτές ΝΔ: "Γ.Στουρνάρας και Χ.Θεοχάρης υπεύθυνοι για τον ξεσηκωμο των αγροτών"

Στον Γιάννη Στουρνάρα και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, επιρρίπτουν την ευθύνη των αγροτικών κινητοποιήσεων και την κατάρρευση της ΝΔ στην επαρχία 34 βουλευτές του κόμματος, καθώς τους καταλογίζουν «ασάφειες», «ελλείψεις» και «κακούς χειρισμούς» στη νομοθετική ρύθμιση για τη φορολόγηση των αγροτών. 

«Χασάπηδες» η ΕΕ και το ΔΝΤ!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Θα μείνουν σίγουρα στην Ιστορία οι δηλώσεις του Ισπανού σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Αλεχάντρο Θέρκας, εισηγητή της έκθεσης του Ευρωκοινο­βου­λίου για τις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. «Χασάπηδες που βάρεσαν στο ψαχνό (!)» χαρακτήρισε... τα μέλη της τρόικας κρίνοντας από τον τρόπο που έδρασαν και όχι «χειρουργούς, οι οποίοι γνωρίζοντας από ανατομία ξέρουν να διορθώσουν» τα κακώς κείμενα στις χώρες που τέθηκαν υπό μνημονιακό καθεστώς υποτέλειας. «Δικέφαλο τέρας» χαρακτήρισε την ΕΕ και το ΔΝΤ ο Ισπανός εισηγητής, κατηγορώντας το ευθέως ότι κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό των χωρών που είχαν τη δυστυχία να πέσουν στα νύχια του.

SOS για την κυπριακή ΑΟΖ με το νέο σχέδιο που διχοτομεί οριστικά το νησί της Αφροδίτης

Του Θεόδωρου Καρυώτη 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληροφορήθηκαν ότι η Τουρκία σχεδιάζει να υπάρξουν δύο κυπριακές ΑΟΖ και μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει κάποια αντίρρηση θέλοντας να προστατέψουν τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών που ενδιαφέρονται για τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου. 

Η ολιγαρχία του πλούτου και της διαφθοράς ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της καμένη γη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

«Θέλουμε να μπει τέλος στην ελληνική τραγωδία» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ. «Από την αρχή πιστεύαμε ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν ρίχνουν νερό στη φωτιά, αλλά λάδι. Και είχαμε δίκιο», λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2010, όταν εγκρίθηκε το πρώτο μνημόνιο, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ήταν 120%, ενώ σήμερα έχει αυξηθεί στο 175%. «Η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι με το «με το δόγμα του σοκ ήθελαν να δουν πόσα αντέχει ένας λαός». 

Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: Που πήγαν τα λεφτά και γιατί υποδουλώθηκε η χώρα!

Δημοσιεύουμε σήμερα την συνοδευτική επιστολή της μελέτης με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές.

Η μελέτη έγινε με εθελοντική εργασία επιφανών επιστημόνων χωρίς κρατική ή κομματική αλληλεξάρτηση. Συμμετείχαν Έλλαδιτες και Έλληνες του εξωτερικού (ομογενείς).

Δείτε με απλά λόγια πως μία χώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα κερδοφορίας, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ (γιατί για κατάντια πρόκειται) ζημιογόνος και επαίτης. Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ιδιαίτερα όταν κάποιος μελετήσει τις αναλύσεις που οδηγούν σε κάθε συμπέρασμα. Πραγματικά χρειάστηκε προσπάθεια για να καταστραφεί η Ελληνική οικονομία και να υποδουλωθεί η Εθνική υπόσταση.