MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αγνοεί το Μαξίμου και απειλεί τις επιχειρήσεις με εξοντωτικά πρόστιμα τα οποία είναι έτοιμη να «κουρέψει» η κυβέρνηση!

Επιστολές εκφοβισμού σε επιχειρήσεις στέλνει αυτές τις ημέρες ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, προειδοποιώντας τους εκπροσώπους τους ότι, εάν δεν πληρώσουν εγκαίρως τον ΦΠΑ (αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή της περιοδικής δήλωσης για επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία), τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα νέα και τσουχτερά πρόστιμα των 2.500 ευρώ (Ν. 4174/2013).

Λαϊκές "εξεγέρσεις" made by secret services και η δική μας πρόκληση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Τα γεγονότα της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008, η «Αραβική Άνοιξη» στην Τυνήσια, Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία και τώρα τα γεγονότα της «λαϊκής εξέγερσης» στην Ουκρανία, (παλαιοτέρα είχαμε την «λαϊκή εξέγερση» ανατροπής του καθεστώτος στην Σερβία), όπως εξελίσσονται, προκαλούν υπόνοιες ότι μυστικές υπηρεσίες όπως η CIA, η Μ16, αλλά και η ισραηλινή MOSSAD, βρίσκονται πίσω από όλη αυτή την αλυσίδα των υποτιθέμενων «λαϊκών εξεγέρσεων». 

18 μεγαλοδημοσιογράφους κάλυπταν οι τραπεζίτες! Ε πως να κάνουν τα παιδιά κριτική στον Προβόπουλο, ε;

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, διαιτητές και δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ή αλλιώς «Λίστα Νικολούδη», η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συνολικώς πρόκειται για 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις, όπου καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων κι έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, καθώς κι επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού. 

Χρηματιστήριο - Η μεγάλη ληστεία

Ήταν Ιούνιος 1999. Προεκλογική περίοδος. Τους δρόμους της Αθήνας και όλης της χώρας κοσμούσε η… καλαίσθητη αυτή αφίσα – ύμνος στη φούσκα του Χρηματιστηρίου: «1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ – ΠΑΣΟΚ»… 

Επειδή πολύ… «κάθαρση» έχει πέσει και πάλι (στα κεφάλια μας), αξίζει να θυμηθούμε: Ήταν 17 Σεπτέμβρη 1999, όταν ο δείκτης της Σοφοκλέους είχε σημειώσει το ρεκόρ ανόδου του, σκαρφαλώνοντας στις 6.500 περίπου μονάδες. Τρία χρόνια μετά, στις 17 Σεπτέμβρη 2002 – και ενώ πια ήταν δεδομένο τι είχε παιχτεί με τη «φούσκα» - ο δείκτης είχε κατρακυλήσει κάτω από τις 2.000 μονάδες.

Όσα μας έστειλαν στα Μνημόνια ζουν και βασιλεύουν…

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες του Μαΐου πληθαίνουν οι πολιτικές αναλύσεις. Προσωπικά θα επιλέξω μία πιο ψυχολογική προσέγγιση για να συμβάλλω και εγώ στο να απαντηθεί το ερώτημα «πως θα ψηφίσουν οι Έλληνες».

Αυτές είναι οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με πάνω από 100 εκατ. €

Πλήθος μη κυβερνητικών οργανώσεων εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με τον έλεγχο που είχαν κάνει ορκωτοί λογιστές την περίοδο 2000 - 2010 ειχαν δοθεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ απ' τα κονδύλια του υπουργείου.


"Είναι σπαρακτικό αυτό που είδαμε στην Αθήνα"

«Μόνο κάποιος που διαβάζει Bild θα αρνούνταν τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες αυτή την περίοδο» αναφέρει ο γερμανός γιατρός Κρίστιαν Χάασεν, ο οποίος μαζί με επτά συναδέλφους του, έκανε τετραήμερη περιοδεία σε ελληνικά νοσοκομεία, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και κοινωνικά ιατρεία.

«Είναι σπαρακτικό αυτό που είδαμε στην Αθήνα» συμπληρώνει, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

1.382.062 θύματα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 

Τα καλά νέα του πρωτογενούς πλεονάσματος περιμέναμε, τα κακά νέα της ανεργίας κατέφθασαν.

Κάκιστα τα νέα της ανεργίας: στο 28% έφτασε τον Νοέμβριο, στα 1.382.062 άτομα οι καταγεγραμμένοι άνεργοι, 78.000 περισσότεροι από πέρυσι. Μια ολόκληρη πόλη έχασε τη δουλειά της μέσα σε ένα χρόνο, το χρόνο του success story. Στο 61,4% η ανεργία στις ηλικίες 15-24, στο 38,4% στις ηλικίες 25-34, στο 32,2% στις γυναίκες, στο 28,9% στην Αττική, το οικονομικό κέντρο της χώρας. Πλεόνασμα περιμέναμε, ανεργία μας προέκυψε. Ανεργία εξαιτίας του πλεονάσματος, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο επιτεύχθηκε το πλεόνασμα.

Κανένας δεν κυβερνά αν κανένας δεν υπακούει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

της Νέδα Κανελλοπούλου

Επίκουρης καθηγήτριας Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η πολιτική ανυπακοή - civil disobedience - είναι μια θεωρία της πολιτικήςφιλοσοφίας, που αναφέρεται στην άρνηση του πολίτη να υπακούσει ή να συμμορφωθεί με νόμο ή άλλη προσταγή της πολιτικής εξουσίας που θεωρεί ανήθικο, άδικο ήπαράλογο, με σκοπό η πολιτική εξουσία να πειστεί ή να εξαναγκαστεί να καταργήσει ή να τροποποιήσει αυτόν τον νόμο ή την προσταγή.