MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ανίκανη ή εξαρτημένη Δικαιοσύνη;

Ενώ όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν καταδίκασε στην ουσία, ούτε ένα λαμόγιο από αυτά που καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, ξαφνικά τώρα, στην εποχή της κοινωνικής οργής, κάθε μέρα βλέπουμε να σκάει και από ένα σκάνδαλο. Προς το παρόν το βλέπουμε βέβαια, γιατί το αν θα υπάρξει τελικά ή όχι καταδίκη, αυτό θα το μάθουμε έπειτα από πολλά χρόνια, όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί.

Φοβού τους ηττημένους

Η απόδειξη ότι ο πιο αποδοτικός τρόπος να εισχωρήσει ο κατακτητής χωρίς να γίνει διεθνής ντόρος είναι η ίδια η Ελλάδα. Δάκρυα πέφτουν από όλες τις γωνιές του πλανήτη για τον εμφύλιο στην Ουκρανία. Μέχρι και ελληνικής κατανάλωσης ξέκ@λα έφτιαξαν μηνύματα συμπαράστασης ζητώντας την ειρήνη για την Ουκρανία. Για την Ελλάδα, από την άλλη πλευρά σιγή ιχθύος. Δεν χύθηκε ούτε ένα δάκρυ και δεν στάλθηκε ούτε μία ανακοίνωση συμπαράστασης από ανθρωπιστικές οργανώσεις από τον Ιούνιο του 2011 που έπεφτε το ξύλο της αρκούδας γιατί οι Έλληνες δεν ήθελαν την χώρα τους υπό κατοχή, αλλά ούτε και στην συνέχεια που Έλληνες είτε αυτοκτονούσαν, είτε πέθαιναν ως παράπλευρες απώλειες των πολιτικών κυβερνήσεων κατοχής.

Ουκρανία: Ο ρόλος της Monsanto και του G. Soros στην εξέγερση

Πολλά είναι τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με τις γενεσιουργές αιτίες της πρωτοφανούς κρίσης στην Ουκρανία η οποία λίγο απέχει από ένα εμφύλιο πόλεμο με όλα τα μέσα. Η πιο «δημοφιλής» αιτία φαίνεται να είναι αυτή της γεωπολιτικής σύγκρουσης της ΕΕ και των ΗΠΑ απότη μια με τη Ρωσία από την άλλη με τη Δύση να επιχειρεί να θέσει υπο τον έλεγχό της τη χώρα.

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η απάθεια του κόσμου!

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να ανακοινώνονται μια σειρά από θετικά νέα. Προγράμματα για την ανεργία, φορολογικές ελαφρύνσεις, κοινωνικό μέρισμα, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και άλλα πολλά που είχαμε να δούμε χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει φιλότιμες προσπάθειες να αλλάξει το κλίμα. Ανακοίνωσε πρόσφατα μεγάλο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Προκαλούν με δήλωση – ΣΟΚ οι Βρυξέλλες

«Θα σας δανείζουμε λεφτά για να μοιράζετε εσείς χρήματα από το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα;», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με μία δήλωση-σοκ σε εκπροσώπους των ξένων μέσων στις Βρυξέλλες, ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φροντίζει και πάλι να προκαλεί δίνοντας όμως και το στίγμα των όσων θα επακολουθήσουν για την Ελλάδα... 

Το κόστος της χρεοκοπίας στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 230 δισεκ. – Επιβεβλημένο το haircut 50%, απαράδεκτη λύση η επιμήκυνση

Η Ελλάδα να δείξει τόλμη και να απαιτήσει την αυτονόητη λύση, haircut για να διασωθεί η χώρα 

Το μέγεθος της καταστροφής στην Ελλάδα, ξεπέρασε κάθε όριο και σίγουρα θα μείνει στην παγκόσμια οικονομική ιστορία για το πώς μέσα σε 4 χρόνια μια χώρα καταστράφηκε εκ θεμελίων. 

Ποιο είναι το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα; 

Τζίμης Πανούσης: ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία.

Ο Τζίμης Πανούσης στο ραδιόφωνο του Δίεση 101,3 μίλησε άλλη μια φορά και ελάλησε, όπως κάνει μοναδικά, εδώ και τόσα χρόνια....

Για την Αριστερά, το ΕΣΥ, το Θεό και πολλά άλλα, για τα οποία συζητάμε κι εμείς μεταξύ μας, αλλά,....άλλο εμείς.

Αρχικά αναφέρθηκε στις νέες εμπειρίες που απέκτησε επισκεπτόμενος ένα ελληνικό νοσοκομείο:

«Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα δήθεν τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες.