MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Πειραγμένες» δημοσκοπήσεις; Α πα-πα! Άρχισαν τα παιχνιδάκια χειραγώγησης της κοινής γνώμης...

Του Μάρκου Μουζάκη

Καλά, ότι γίνονται παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω (και) δημοσκοπήσεων, είναι γνωστό

. Αυτό το ευγενές σπορ είχε αρχίσει να ανθεί επί εποχής Σημίτη, οπότε και συγκεκριμένες εταιρίες έπαιζαν το παιχνίδι του τότε καθεστώτος, με έρευνες που κατά κανόνα βόλευαν τον τέως «καταλληλότερο», χειραγωγούσαν το πόπολο (έτσι αντιμετώπιζαν το λαό...) κι έφτιαχναν κλίμα.

Αλλάζουν με «κατεπείγοντα» νόμο οι όροι του Μνημονίου παραδίδοντας πλήρως την εθνική κυριαρχία στους δανειστές!

Αλλάζουν με «κατεπείγοντα» νόμο οι όροι του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών.

Στα χέρια των δανειστών παραδίδει η ελληνική κυβέρνηση την εθνική μας κυριαρχία, με όχημα τους όρους του Μνημονίου.

Ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, αλλάζει τους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της «ΤΡΟΪΚΑ»...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Είναι αφελής κάποιος να θεωρεί ότι όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταια τεσσερα χρόνια, είναι χωρίς πρόγραμμα και να ακούμε από κάποιους δήθεν αντιμνημονιακούς ότι δεν τους βγαίνει το πρόγραμμα και ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της χώρας.

Όλοι μηδενός εξαιρουμένου από τους κυβερνώντες , τους γνωστούς δημοσιογράφους των γνωστών ΜΜΕ , ακόμα και μερικοί blogers γνωστών site αν δεν είναι γνώστες, δεν είναι αφελείς να μην καταλαβαίνουν.

Οι ευρωεκλογές απειλούν να γίνουν ο... «τάφος» της κυβέρνησης.

Του Γ. Δελαστίκ

Πανικός επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου του 2014. 

Όλες οι μυστικές δημοσκοπήσεις προκαλούν αναστάτωση και απερίγραπτο εκνευρισμό στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δείχνουν ότι πέραν πάσης αμφιβολίας η εκλογική συντριβή των δύο κυβερνητικών κομμάτων –με κατεξοχήν αδύναμο κρίκο το ΠΑΣΟΚ φυσικά– θα προσλάβει πρωτοφανείς και πολιτικά καταστροφικές διαστάσεις.

Έλληνα κυβερνητικέ Βουλευτή, πόσους νεκρούς ακόμη;

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ελληνα κυβερνητικέ Βουλευτή.

Ψήφισες και στήριξες μια σειρά από ΦΟΝΙΚΑ μέτρα.

Θα πρέπει να νοιώθεις πραγματικά πολύ ισχυρός και υπερήφανος για το έργο σου. Αλλιώς, δεν θα συνέχιζες στο ίδιο εργόχειρο.

Βλέπεις όντως τους καρπούς της ισχύος σου καθημερινά. Και προφανώς «φτιάχνεσαι». Όσο περισσότερα θύματα, τόσο μεγαλύτερη η απόδειξη της θανάσιμης ΙΣΧΥΟΣ σου.

Die Zeit: «Πώς είναι δυνατόν να έχουν αποσιωπηθεί τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών»

Ο γερμανικός Τύπος ασχολείται έντονα τις τελευταίες μέρες με το ελληνικό αίτημα για τις αποζημιώσεις για τις Ναζιστικές θηριωδίες προφανώς και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ, στην Αθήνα. Πρόσφατο παράδειγμα η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit που γράφει: 

Πρωτογενές πλεόνασμα ή έγκλημα;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Και καλά οι «δικοί μας» εδώ, οι σωτήρες-πολιτικοί είπαμε, μην τα ξαναλέμε, προσπαθούν να μας δουλέψουν ψιλό γαζί, τώρα όμως μπήκαν και οι ξένοι στο κόλπο; Τι δήλωση ήταν αυτή της Κριστίν Λαγκάρντ; «Όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας»…!!! Ποιοι όλοι μαντάμ; Εσείς μεταξύ σας; Οι αξιωματούχοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Αυτοί που αποφάσισαν να εξαθλιώσουν έναν λαό ολόκληρο; Και η κυρία αυτή πανηγυρίζει… Πότε; Όταν την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι υπήρχαν «λάθη» και «αστοχίες» στο πρόγραμμα για την Ελλάδα… 

Εκατομμύρια ευρώ για τη Μ.Κ.Ο. της Ρεπούση

Συνωστισμός κρατικών επιχορηγήσεων για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ρεπούση.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»,με έδρα την Αθήνα. Δημοσιεύματα του Τύπου όπως και στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» κάνουν λόγο για έναν χορό κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε υψηλούς μισθούς αργόμισθων στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ, με υπερκοστολογήσεις διαφημιστικών φυλλαδίων, ιστοσελίδων, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ.

Όλα αυτά συνθέτουν…

Σας κατασχέσαμε 2,77€ για να καλύψουμε τα κλεμμένα από τις ΜΚΟ

Του Κώστα Βουκελάτου

Και ενώ το κράτος πέταγε εκατομμύρια σε ημετέρους απατεώνες κάθε είδους, και ερευνάται για το παρών και για το πόσοι έχουν μοιραστεί τα εκατομμύρια για ανύπαρκτα προγράμματα ΜΚΟ, η αθλιότητα αυτή της κυβέρνησης σε βάρος των πολιτών μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. 

Σήμερα το πρωί στο facebook είδα αναρτημένο το παραπάνω χαρτί κατάσχεσης λογαριασμού από κάποιο θύμα της κυβέρνησης που είχε αναρτήσει φίλος. Αυτός ο απαράδεκτος Θεοχάρης και ο πολιτικός του προϊστάμενος Στουρνάρας δίνουν εντολή για κατάσχεση σε λογαριασμούς ακόμα και για ποσά 2,77€!

Μνημεία Συγνώμης

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Την συγνώμη οι Γερμανοί να την πάρουν και να την βάλουν εκεί που ξέρουν. Βρήκαν ώρα και στιγμή να στείλουν τον Πρόεδρο τους, Γιόαχιμ Γκάουκ για να δείξουν την μεταμέλεια τους για την σφαγή που έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους το '40. Είναι τόσο μεταμελημένοι οι Γερμανοί που εδώ και τρία χρόνια κάνουν τις νέες θηριωδίες στην Ελλάδα, αποτελειώνοντας αυτό που είχαν ξεκινήσει 70 χρόνια πριν. Μεγάλη μεταμέλεια!

Γερμανοί ακτιβιστές: «Η Ελλάδα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη»

Οκτώ ακτιβιστές Γερμανοί γιατροί είδαν ιδίοις όμμασι πώς η Αθήνα μετατρέπεται με ταχύτατους ρυθμούς σε τριτοκοσμική πόλη. «Πώς να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας ότι ένας στους τρεις Ελληνες δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας γιατί είναι ανασφάλιστος;», αναρωτήθηκαν.

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Ούτε οι ίδιοι είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποια εικόνα τούς σόκαρε περισσότερο: 

Όπως και τότε...

Και να λοιπόν που έφτασε εκείνη η εποχή που αστυνομικοί θα ξαναμπαίναν στα σχολεία...

Όπως και τότε...

Όχι για να διασταυρώσουν τους δρόμους τους με την Παιδεία, αλλά για να την απειλήσουν πως αν συνεχίσει να κοιτάζει προς το φως, είναι χαμένη.
 

Στον εισαγγελέα διαφθοράς η δικογραφία για τα δάνεια του Mega

Στα χέρια του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς βρίσκεται η δικογραφία για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στην Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, τονίζει ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2 Μαΐου του2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.

Πατρίδα δεν είναι το κράτος!

Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων.

Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί.

«Επεσε» από τα 321,8 δισ στα 321,4 ενώ η δόση (που καθυστερεί) έχει «γκρεμίσει» τα ταμειακά διαθέσιμα

Οσο η κυβέρνηση «στύβει» τους πολίτες, το δημόσιο χρέος δεν μειώνεται και όσο δεν παίρνει τη «δόση της», τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται. Επιπλέον, εάν το 2013 ήταν δύσκολο δημοσιονομικά, το 2014 είναι επικίνδυνο χρηματοδοτικά, αφού λήγουν ομόλογα και έντοκα 39,9 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2013 διαμορφώθηκε στα 321,4 δισ. ευρώ (ή στο 175,7% του ΑΕΠ), δηλαδή στα ίδια περίπου επίπεδα που βρίσκονταν τον περασμένο Σεπτέμβριο (321,8 δισ.). Το σχέδιο Προϋπολογισμού 2014 προέβλεπε ότι το χρέος στα τέλη του 2013 θα διαμορφωνόταν σε 325,90 δισ. ευρώ. Ομως, παρότι το χρέος είναι μικρότερο, δεν έχει στην πράξη μειωθεί. Η διαφορά των 4,43 δισ. ευρώ έχει προκύψει λόγω της μη έγκαιρης καταβολής δόσεων εκ μέρους της τρόικας. Μηδέν από μηδέν δηλαδή.