MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τι σημαίνει το συλλογικό μας "ΟΧΙ" στο καθεστώς;

Απολαμβάνοντας ένα υπέροχο ποδόλουτρο στην ισλανδική Φύσι, δύο Βίκινγκς συζητούν τον απόηχο του δικού τους «ΟΧΙ» στο δυναστικό καθεστώς εξουσίας των χρηματιστών. 

Ο Ýmir Björgvin Arthúrsson εξηγεί πόσο σύντομο ήταν το γλέντι της νίκης των ανθρώπων του, έναντι της αισχροκέρδειας των τραπεζών.*

Όπως το δικό τους, έτσι και το δικό μας «ΟΧΙ» στο δυναστικό καθεστώς εξουσίας απαιτεί ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, από εκείνον της τυραννικής κομματοκρατίας.

Θεαματική ανάπτυξη στην Ισλανδία μετά το... «Δεν πληρώνω!»

Του Γ. Δελαστίκ 

Εκπληκτοι με τη στάση της κυβέρνησης της Ισλανδίας δείχνουν οι δύο ανταποκριτές του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα αυτού του νησιωτικού κράτους που βρίσκεται ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική ήπειρο. 


Ο θάνατος της ελληνικής βιομηχανίας.

Του Κώστα Λαπαβίτσα

Επαίρεται η κυβέρνηση και το μνημονιακό στρατόπεδο για το θρίαμβο που έχει καταγάγει με την απάλειψη του 'διπλού ελλείμματος', δηλαδή του δημοσιονομικού και των τρεχουσών συναλλαγών. 

Σώθηκε η Ελλάδα, μείναμε στο ευρώ, πέτυχε η προσπάθεια προσαρμογής, παρά τα 'λάθη' των κακών της Τρόικας. Πλέον εξυγιάνθηκε η οικονομία, μπαίνουμε σε ανάκαμψη και σύντομα οι Έλληνες θα δουν το όφελος στην καθημερινή ζωή τους.

Νέα τραγικά στοιχεία για την Ελλάδα, παντού ουραγός…

Στην 144η θέση επί 148 χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με κριτήριο τη γραφειοκρατία και το οικονομικό βάρος προς τις επιχειρήσεις.

Στην έρευνα, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Economist, σημειώνεται ότι συνυπολογίζεται το συνολικό βάρος προς μία εταιρεία, όπως η εργατική νομοθεσία η γραφειοκρατία και τα διοικητικά κόστη.

Έρχεται μείωση εργοδοτικών εισφορών. Κι οι εργαζόμενοι κύριε;

Η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών είναι το επόμενο μέτρο στο οποίο εστιάζει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της βιομηχανίας, εκ παραλλήλου με τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων και την ενίσχυση των επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ. 

Η διαμόρφωση του "οδικού χάρτη" για τη βιομηχανική πολιτική αποτέλεσε αντικείμενο της ατζέντας της διϋπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, για πρώτη φορά.

Lancet: Προειδοποίηση επιστημόνων για τις επιπτώσεις από τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα

Έλληνες και Βρετανοί κοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, επικρίνουν σε σχετική μελέτη τους που δημοσιεύθηκε σήμερα στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό "The Lancet", τους διεθνείς οργανισμούς για τη σιωπή που έχουν επιδείξει σχετικά με τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στο επίπεδο υγείας των Ελλήνων η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας.