MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το νέο marketing λέγεται «Neuromarketing»

Με τη βοήθεια μαγνητικών τομογράφων, οι εξπέρ της διαφήμισης προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα μυστικά του εγκεφάλου, για να αγρεύσουν υποψήφιους πελάτες! Τα κουμπιά των καταναλωτικών επιλογών μας αναζητούν οι ειδικοί του νευρομάρκετινγκ με τη βοήθεια της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον άλλον, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του, αλλά και τα γούστα και τις προτιμήσεις του, είναι να μπορέσει να διαβάσει τη σκέψη του. Κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα των κοινών θνητών αποτελεί πολλές φορές διακαή μεν αλλά απλώς ευσεβή πόθο. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο στον χώρο της διαφήμισης. 

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΑΣ ΝΙΦΑΔΑΣ - 1

Δεδομένα: Η Ελλάδα έχει μπελάδες, οικονομικούς μπελάδες. Εμείς οι Έλληνες βράζουμε, βράζουμε και κοχλάζουμε σε χύτρα ταχύτητας. Tο σημείο τήξης πλησιάζει, πλησιάζει γοργά και το ξέρουμε. Το ξέρουμε όλοι μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι ώς έχει, διανύουμε το πράσινο μίλι ενός ακόμα
θανατοποινίτη.

Eρώτησεις: Αισθάνεστε λοιπόν σαν πρόβατο περικυκλωμένο από λύκους; Εγώ σίγουρα ναι. Πιστεύετε ότι οι λύκοι είναι πολύ ισχυροί για να ηττηθούν; Εγώ τουλάχιστον όχι. 

Για γενοκτονία στην Ελλάδα μιλά ο Independent: “Συγκλονιστική βλάβη στην υγεία του πληθυσμού από την κυβερνητικη πολιτική”!

INDEPENDENT. Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης άφηνουν 1 εκ ανθρώπους χωρίς περίθαλψη, αύξησαν παιδική θνησιμότητα, HIV, αυτοκτονίες. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει.

Η φωτογραφία – κόλαφος στον Independent για την μεταρρύθμιση των συγκυβερνώντων. Ασθενής μεγάλης ηλικίας περιπλανιέται σε ένα άδειο ιατρείο ΕΟΠΥΥ.

Στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, διαβάζουμε ότι «τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση από την οικονομική κρίση προκάλεσαν “συγκλονιστική” βλάβη στην υγεία του πληθυσμού, αφήνοντας περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη».

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας!!!

 
Συλλαλητήρια made in Germany, America και Ε.Ε. 

Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Το σημερινό κύμα διαμαρτυριών στην Ουκρανία φέρει την ετικέτα «Made in Germany», «Made in Ε.Ε.» και «Made in America. Τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορία της Δύσης και όλα τα εντεταλμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βάλθηκαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι διαδηλώσεις στο Κίεβο είναι αυθόρμητες εκδηλώσεις του Ουκρανικού λαού, που παλεύει, τάχα, για δημοκρατία και και για κράτος δικαίου. 

Ρεν: Η Ελλάδα ευθύνεται για τις καθυστερήσεις με την Τρόικα

Με τη λογική του μαστιγίου και του καρότου, ο Ολι Ρεν προσπαθεί να ισορροπήσει στις εκτιμήσεις του για την πρόοδο της Ελλάδας στα δημοσιονομικά. Ετσι ενώ από τη μια εξαίρει τις εργασίες της κυβέρνησης, από την άλλη της ρίχνει το βάρος για την μην περάτωση των συζητήσεων με την Τρόικα.

Γιατί Δημοκρατία και όχι Κοινοβουλευτική Αντιπροσώπευση (Ολιγαρχία);

Πολλοί δεν νοιάζονται για το θέμα αυτό. Βλέπουν το θέμα εντελώς αδιάφορα, σαν κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη αξία να ασχοληθεί κάποιος. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Το θέμα έχει να κάνει ευθέως με την κατανομή του πλούτου μεταξύ μας.

Στην ολιγαρχία λίγοι είναι οι ισχυροί που ασκούν την εξουσία και όπως είναι μαθηματικά επόμενο, αυτοί οι λίγοι πλουτίζουν. Εκτός και αν κάποιος είναι τόσο αφελής που να πιστεύει ότι ο ολιγάρχης δεν θα φροντίσει για τον δικό του πλουτισμό. 

Σόρος: Οι Γερμανοί τα έκαναν μαντάρα και καλύτερα να εγκαταλείψουν το ευρώ!

Αν είναι δυνατόν. Ακόμα και ο Τζώρτζ Σόρος επικρίνει σφοδρότατα τους τη φράου Μέρκελ και τον μίστερ Σόϊμπλε για την πολιτική που ασκεί στην Ευρωζώνη. 

Ο Τζώρτζ υποστηρίζει ότι «οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε τα έκαναν μαντάρα στη διάσωση της Ελλάδας», επισημαίνοντας ότι εάν δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνον εφόσον η Γερμανία εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. 

Οι «Έμποροι των Εθνών»: Βρετανία και Γερμανία πιέζουν για δάνειο του ΔΝΤ στην Ουκρανία

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επικείμενη διχοτόμηση της Ουκρανίας - στην οποία εξώθησαν με την στάση τους οι δυτικές μεγάλες δυνάμεις - και οι "νεκροθάφτες" των Εθνών είναι εδώ κι έχουν ήδη αρχίσει να "παίρνουν τα μέτρα" της ταλαίπωρης χώρας την οποία βιάζονται να ρίξουν στο "φέρετρο" του ΔΝΤ... 

O παππούς του Τζορτζ Μπους χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ και υποστήριζε τη γενετική καθαρότητα!

Ο Πρέσκοτ Μπους, παππούς και πατέρας δύο πρώην Προέδρων των Η.Π.Α, διατηρούσε οικονομικές σχέσεις με τους χρηματοδότες του Χίτλερ, που του άνοιξαν το δρόμο προς την εξουσία. Από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τους Ναζί, ο Π. Μπους εξασφάλισε τεράστια κέρδη, πάνω στα οποία στηρίχθηκε η πολιτική δυναστεία της οικογένειας Μπους.

Ως διευθυντής και μεγαλομέτοχος εταιρειών, ο Πρέσκοτ Μπους ξέπλενε στην Αμερική το χρήμα της γερμανικής οικογένειας Τίσεν, η οποία υπήρξε από τους πρώτους και πιο σημαντικούς χρηματοδότες του Χίτλερ στην άνοδό του στην εξουσία.