MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτική αλητεία & αγυρτεία. Ευδιάκριτα "πολιτισμικά" χαρακτηριστικά της εποχής μας

Γράφει ο Χρήστος Παπαδημητρίου

Αποτελεί κοινό τόπο ότι τίθενται σε νέα βάση και πάλι τα θεμελιώδη ερωτήματα περί του τι είναι δημοκρατία, τι είναι πολιτεία, τι είναι γενικό συμφέρον, τι σημαίνει λαός, τι είναι λαϊκή... κυριαρχία πως παράγεται ο πολιτισμός.

Αποτελεί επίσης κοινή πεποίθηση ότι τον εννοιολογικό πυρήνα των παραπάνω διαχρονικών εννοιών και αξιών Έλληνες επαγγελματίες της πολιτικής στην νεότερη Δημοκρατία της Ελλάδος απαξίωσαν πλήρως.

Η χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης...

Οι δικαστές, το πλεόνασμα και η χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης. 

Ότι η κυβέρνηση ανησύχησε πριν από λίγο καιρό με την αφύπνιση ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης, που έδειξαν να πλησιάζουν ανέγγιχτα, μέχρι πρότινος πρόσωπα -ισχυρά και διαπλεκόμενα- είναι γνωστό. Η ενόχληση αυτή μάλιστα αποτυπώθηκε και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, που παρουσίαζε τη Δικαιοσύνη περίπου ως τρομοκράτη. Εξίσου γνωστό είναι ότι... η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της τη Δικαιοσύνη, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα.

Η τρόικα έθεσε σε κίνδυνο τη διαφάνεια, λέει η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

Στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος εργασίας της τρόικας σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο εμπόδισε την εθνική «οικειοποίηση» των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έθεσε σε κίνδυνο τη διαφάνεια και τη λογοδοσία καταλήγει έκθεση της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου.

Έκλεψαν στοιχεία από 360 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς λογαριασμούς

Εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις μαύρες αγορές, παρόλο που δεν είναι σίγουρο από πού προέρχονται ή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, εξαιτίας της πιθανότητας τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης να ανοίξουν τις πόρτες σε online τραπεζικούς λογαριασμού, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος. 


Σε πανικό οι τράπεζες μετά το δημοσίευμα των Financial Times!

Σπεύδουν να διαψεύσουν ότι το νέο κεφαλαιακό κενό των τραπεζών δεν είναι 15 δις ευρώ, όπως σύμφωνα με το άρθρο των FT υποστηρίζει η τρόικα ούτε 20 δις όπως διαρρέει (σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα) το ΔΝΤ.

Από την ώρα που ανέβηκε το άρθρο, ξεκίνησε ένας «πόλεμος» διαρροών με τις τράπεζες να υποστηρίζουν ότι αυτά τα ποσά δεν υφίστανται καν! Άτυπη αντίδραση υπήρξε και από την ΤτΕ, η οποία την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή ενημέρωσε τις διοικήσεις των Alpha, Eθνική, Πειραιώς, Eurobank, Attica και Πανελλήνιας Τράπεζας.