MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η υποδούλωση της Ελλάδας, το success story της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην Ελλάδα, από τις 6 Μαϊου 2010, έχει γίνει συνταγματικό πραξικόπημα.

Με τη δανειακή σύμβαση που υπεγράφη με την Τρόϊκα των ξένων δανειστών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ),η Ελλάδα παρέδωσε την κυριαρχία της “άνευ όρων κι αμετάκλητα”, παραιτούμενη του δικαιώματός της από κάθε είδους “ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας” - μια χώρα διατηρεί πάντα το δικαίωμα να ασκήσει “ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας”, αυτό φροντίστηκε να αρθεί στο παράρτημα της συμφωνίας.

Τίποτε από όλα αυτά δεν δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, είτε ελληνικά, είτε διεθνή.

Η ανάκαμψη ως καινοτομία

του Νίκου Λυγερού. 

Σε έναν κόσμο όπου όλοι μιλούν για την ανάπτυξη, δίχως να δείχνουν την παραμικρή υλοποίηση, η ανάκαμψη παρουσιάζεται ως μία καινοτομία.

Και είναι όντως αυτό για την πατρίδα μας, αφού είναι ελάχιστοι αυτοί που πιστεύουν ότι αξίζει. Εργαλεία χειροπιαστά, όπως είναι η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κι ο ελληνικός ζεόλιθος ακόμα δεν έχουν πείσει την κοινωνία μας ότι αποτελούν μία στρατηγική ανάκαμψης για την Ελλάδα.

Ο καθηγητής που ξεσκεπάζει το παιχνίδι με τους υδρογονάνθρακες !

Με μία ανάλυση- "κόλαφο" για το ΥΠΕΚΑ απαντάει ο καθηγητής δρ. Γιώργος Ζουγανέλης, ένας από τους λίγους Έλληνες επιστήμονες που ζει και εργάζεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, καθηγητής Πανεπιστημίου, μέλος μεγάλων διεπιστημονικών project και μάλιστα από τους πρωτοπόρους σε θέματα τεχνολογίας αιχμής στην όλη υπόθεση διαχείρισης του ζητήματος των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζουγανέλης είναι και ένας από τους ελάχιστους Έλληνες επιστήμονες που ζήτησε για ανάλυση, με επίσημο αίτημά του στο ΥΠΕΚΑ, τα στοιχεία μετρήσεων της PGS, 

Ουκρανία: Οι γκάφες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ελλάδας συνεχίζονται

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν τη ροή της ενέργειας προς την ΕΕ και ιδιαίτερα πρός τη Γερμανία που είναι η ατμομηχανή της ΕΕ. Αυτό είναι αναγκαίο, αφού η ανάπτυξη μιας χώρας εξαρτάται απο το κόστος της ενέργειας που χρησιμοποιεί και το ποσό στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση. Η Γερμανία λοιπόν δεν επιθυμεί να χάσει κανένα αγωγό φυσικού αερίου είτε αυτός προέρχεται απο την Ρωσία είτε αυτός προέρχεται απο τη Τουρκία.

Έτσι έδεσαν τη χώρα με το χρέος και την ανεργία

Τσάκισαν τον λαό με μέτρα και περικοπές για να αυξήσουν το χρέος από 299 δισ. το 2009, σε 350 δισ. το 2014. Βλέποντας κανείς τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛΣΤΑΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2009 μέχρι και σήμερα, αναρωτιέται εύλογα, για ποιο λόγο η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια των μνημονίων και των εκατοντάδων απάνθρωπων περικοπών.

Δ.Καζάκης: Όταν η συνεχιζόμενη κατάρρευση βαφτίζεται ανάκαμψη

Ο ελληνικός λαός σήμερα βιώνει τον πιο επίσημο παραλογισμό. Το μαύρο περιγράφεται ως άσπρο και ο θάνατος ως ευκαιρία για νέα ζωή. Τα ελλείμματα στην οικονομία εμφανίζονται ως πλεονάσματα και η πλήρης απαξίωση ως ανάκαμψη. Ακόμη και η παγίδα του αποπληθωρισμού εμφανίζεται ως θετική εξέλιξη.