MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Φιλομνημονιακό «ποτάμι» με θολά νερά

Του Μελέτη Μελετόπουλου

Πρωτοφανής δημοσιότητα δόθηκε από φιλομνημονιακές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς σε νεοϊδρυθέν «κόμμα» με βουκολικό όνομα, που συγκροτήθηκε από έναν τηλεοπτικό δημοσιογράφο και την παρέα του.

Γιά την δημοσιότητα αυτή, όμως, δεν αρκεί η συναδελφική αλληλεγγύη. Αλλά εξηγείται από το γεγονός ότι το φιλομνημονιακό μπλοκ, βλέποντας την κατάρρευσή του στις ευρωεκλογές, προωθεί «νέες λύσεις» διότι χρειάζεται επειγόντως λίφτινγκ….

Ο στρατηγικός ζεόλιθος

του Νίκου Λυγερού

Πριν καταλάβουν όλοι οι δικοί μας την αξία του ελληνικού ζεόλιθου, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για στρατηγικό ορυκτό πλούτο όχι μόνο για τη Θράκη μας αλλά για όλη την πατρίδας μας. Ο ζεόλιθος δεν είναι μία λεπτομέρεια τοπικού επιπέδου όπως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν μερικοί. Και αυτός που είναι ιζηματογενούς προέλευσης δηλαδή ο φυσικός είναι μία αντικειμενική αξία με πάμπολλες εφαρμογές σ' ένα ευρύ φάσμα τομέων της επιστήμης, της τεχνολογίας αλλά και της καθημερινότητας με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αν λοιπόν έχουμε στο νου μας το μέγεθος των ελληνικών κοιτασμάτων στην Θράκη μας και ταυτόχρονα την παγκόσμια ετήσια κατανάλωση, μπορούμε ν' αντιληφθούμε τη στρατηγική αξία.

Με 1,1% θα φορολογείται ο εφοπλιστής, µε 26% ο επαγγελµατίας!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*

Η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου ξανάφερε στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα της φορολογίας και του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος. Το «τσεκούρι» στους μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, συνοδεύεται και από φορολογική «επιδρομή» με στόχο τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος χάριν των δανειστών (τραπεζιτών και «τοκογλύφων»). 

Λαβρόφ: «Τεχνητή κρίση που δημιουργήθηκε για γεωπολιτικούς λόγους»

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία "είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους", σύμφωνα με το BBC.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα είχε επικοινωνία με την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά όπως είπε, το Κίεβο είναι υποχρεωμένο στην άκρα δεξιά.

Χάρης Θεοχάρης, ο μακελάρης

Δεν πάνε καλά εκεί στη ΝΔ οι (εναπομείναντες) «λάτρεις» του Αντώνη Σαμαρά! 

Ενώ βλέπουν ότι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης έχει διώξει όλους τους Έλληνες πατριώτες από το κόμμα που τόσο πολύ μισεί και μαζεύει κάθε πολιτικό σκουπίδι (κάτι Ροντούληδες και κάτι Τζαβέλλες), αυτοί εμμένουν να τον στηρίζουν! Η δικαιολογία τους; Για να... μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, λες και δεν ξέρουμε ότι ήδη είναι δρομολογημένη η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση!... 

Οι ΗΠΑ θύμωσαν την αρκούδα! 1.000 συστήματα πυραύλων S-500 ενεργοποιεί στην Κριμαία η Ρωσία

ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

Οι κινήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θύμωσαν την Αρκούδα, η οποία ξεκινά νέα γιγάντια "Άσκηση", αυτή τη φορά στην Αεράμυνα της Δυτικής Περιφέρειας, ενεργοποιώντας 1.000 συστήματα πυραύλων διαφόρων τύπων και Όπλων και κινητοποιώντας 3.500 Στρατιώτες, με επίκεντρο το περίφημο πεδίο δοκιμών Kapustin Yar, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουκρανίας, σε απόσταση δηλαδή ικανής βολής...

Μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις στην Κριμαία προδικάζουν πιθανές εξελίξεις

Ρωσικά στρατεύματα σε κίνηση και πάλι προς την Κριμαία 

Μόνο σήμερα τουλάχιστον μια μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού με οχήματά της εισέρχεται στην Κριμαία 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Στην Σεβαστούπολη, σήμερα Σάββατο αναφέρθηκαν μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις με τουλάχιστον δύο κατ’ εκτίμηση, μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού με το σύνολο του υλικού τους, σύμφωνα και με βίντεο.