MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τρίτο κόμμα το "Ποτάμι" χωρίς κανείς να ξέρει προς τα που κυλάει...

Αίσθηση προκάλεσε η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», ειδικά σε ότι αφορά τα ευρήματά της ως προς την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, για το αμφι-λεγόμενο κομματικό σχηματισμό "Το ποτάμι" που ίδρυσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής του MEGA "Πρωταγωνιστές" Σταύρος Θεοδωράκης.

'Οπου η δημοσκόπηση το εμφανίζει πέμπτο κόμμα στην περιφέρεια Ατττικής και ... τρίτο κόμμα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Φέσια 10 δισ. ευρώ σε 13 μήνες

Περίπου ο ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Εσόδων (Σ.Σ : Δηλ. Ο Θεοχάρης)

Στα 62,5 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιανουάριο του 2014 θα χρέη περίπου 3,9 εκατ. Ελλήνων στην εφορία, από τα οποία τα 10 δισ. ευρώ συσσωρεύθηκαν μόνο την περίοδο Ιανουαρίου 2013 - Ιανουαρίου 2014. 

51.000 νοικοκυριά θύματα πολιτικής ανευθυνότητας

Του Γιώργου Κράλογλου

Ποιος να μας πάρει σοβαρά και γιατί. Η Κομισιόν επέβαλε 20% παραγωγή από ΑΠΕ. Το 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή μοίραζε με την ντουντούκα κέρδη μέχρι 40% σε όποιον έμπαινε στις ΑΠΕ. Το 2009 τα «πράσινα άλογα» Παπανδρέου μίλαγαν για ενεργειακό όνειρο. Αλλά το 2014 το κρατικό μονοπώλιο πέφτει έξω και τις ζημιές θα πληρώσουν 51.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά που τους πίστεψαν. 

Δείτε αυτήν την άθλια εικόνα και με συγκεκριμένα νούμερα. 

100 τρισεκατομμύρια δολάρια το παγκόσμιο χρέος

Τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια έφτασαν τα χρέη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο στα μέσα του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ). Το χρέος οφείλεται κυρίως λόγω των μεγάλων εκδόσεων ομολόγων από κράτη και επιχειρήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Περιμένουν έως και 4 χρόνια να πάρουν τη σύνταξη 375.000 Έλληνες

Λίστα υπομονής για 375.000 συνανθρώπους μας

Στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αν διεκπεραιώνονταν αμέσως οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων και καταβολή εφάπαξ. Ενστάσεις διατυπώνει η τρόικα.

«Βόμβα» για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν οι 375.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, που στοιβάζονται στα συρτάρια των ταμείων από ένα έως τέσσερα έτη. 

ΔΝΤ: Ομοσπονδιακό κράτος ή διάλυση της Ευρωζώνης

«Η Ευρωζώνη βρίσκεται στα μαύρα της τα χάλια».

Έτσι αρχίζει πολυσέλιδο αφιέρωμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το μέλλον της Ευρωζώνης, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι:

O πρώτος είναι να μετεξελιχθεί η Ευρωζώνη γρήγορα σε ομοσπονδιακό κράτος με νόμισμα το ευρώ. Ο δεύτερος είναι να παραμείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χωρίς το ευρώ, δηλαδή να διαλυθεί η Ευρωζώνη.