MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το «Colpo Grosso» της τρόικας για να μην δοθούν κοινωνικές παροχές!

- Χειρότερη τελικά η ύφεση του 2013 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ -Τρύπα 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις ψαλιδίζει το πρωτογενές πλεόνασμα

Οι καραμπόλες διαδέχονται η μία την άλλη, στον αγώνα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σήμερα μόλις, έγινε γνωστό ότι αναθεωρήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2013. 

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ζουν με δανεικά και… αγύριστα!

-Χρεοκοπημένα τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης που χρωστούν 270 εκατ. ευρώ -Ο πολίτης καλείται να πληρώσει με απειλές και ποινικές διώξεις, ενώ τα κόμματα απολαμβάνουν πολιτική και νομική ασυλία

Με δανεικά και… αγύριστα φαίνεται πως επιβιώνουν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 270 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει με προνομιακούς όρους δεν εξυπηρετείται, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει. 

Κώστας Λαπαβίτσας: ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει για τον παραλογισμό της Ευρωζώνης

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια σπάνια έξαρση ειλικρίνειας, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία και η Ιταλία έχουν πλέον γίνει το επίκεντρο του προβλήματος της Ευρωζώνης. Οι δύο χώρες πάσχουν από έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. 

Πολύ σωστή η θέση της Επιτροπής, μόνο που δεν ήθελε, ή δεν είχε το κουράγιο, να βγάλει τα λογικά συμπεράσματα. Ας συμβάλλουμε λοιπόν στις προσπάθειες των καλών γραφειοκρατών των Βρυξελλών με μια απλή ανάλυση.

Οι "Άθλιοι των Αθηνών” τα βρήκαν με την τρόικα και τις τράπεζες!

Του Γιάννη Πρεβενιού

Η Είδηση... 

Κυβέρνηση: Τα βρήκαμε με τρόικα και τράπεζες 

«Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών», επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.

Ο σχολιασμός... 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ!

Ο «άρρωστος» δυτικός «πολιτισμός» καταρρέει και φυσικά όλο το ψεύτικό του προσωπείο, όπως αυτό εκφράζεται από το πολιτικό σύστημα, που ταυτίστηκε με την τραπεζοκρατορία, τη συναλλαγή και την απάτη! Συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αλλάξει, για να απαντήσει στις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες με τη μοιραία «επέμβαση» των λαών! Τα ζητήματα πια τίθενται στη βάση της επιβίωσης ή όχι των λαών, και κανένα κόμμα μεμονωμένο ή παράταξη δεν απαντά σε αυτή την υπαρξιακή πια ανάγκη πέρα από ένα παλλαικό μέτωπο! Στην Ελλάδα θα δοθεί η χαριστική βολή στο σύστημα αυτό ,ό,τι κι αν γίνει, γιατί εμάς πρώτους ως πειραματόζωο στο «λάκκο με τα φίδια» μας έριξαν!

Ναι, έχουμε «χρέος»

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να επιβάλει μονομερώς -πως αλιώς- εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα διαγράψουν το χρέος …

Tο 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη 298 δισ. Το 2014 (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014), μετά από τέσσερα χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια, μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα λεηλασίας, μετά από χαράτσια, φοροληστείες και «κουρέματα», το χρέος αναμένεται να έχει εκτιναχτεί στο 175% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 320 δισ. ευρώ (Προϋπολογισμός 2014, Πίνακας 4.2, σ. 139).

Με «αλυσίδες» θέλουν να κρατήσουν δεμένη την Ελλάδα σε μνημόνια

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του Newsbomb και από σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους κάνει λόγο πιέσεις της Τρόικας που μόνο στόχο έχουν ένα 3ο μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση θα κληθεί μπροστά στο δίλημμα των πρόωρων εκλογών.

Πλήρως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Newsbomb.gr και από σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους κάνει λόγο για πιέσεις της Τρόικας που μόνο στόχο έχουν ένα 3ο μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση θα κληθεί μπροστά στο δίλημμα των πρόωρων εκλογών. 


Οι μειώσεις στις επιδοτήσεις φτάνουν και το 50% και πλήττουν άμεσα 35.000 παραγωγούς για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα που έφτασε το 1 δισ. ευρώ!

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για το λεγόμενο «new deal» μέσω του οποίου το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) επιχειρεί να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στη χρηματοδότηση των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), η οποία αγγίζει το ένα δισ. ευρώ. 

Οι μεγάλες μειώσεις (φτάνουν και το 50% σε ορισμένες κατηγορίες, ενώ μεσοσταθμικά είναι γύρω στο 30%) στις εγγυημένες τιμές, που πλήττουν ακόμα και τα περίπου 35.000 οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες, η απουσία προβλέψεων για τη ρύθμιση των δανείων που έχουν πάρει οι παραγωγοί από τις τράπεζες (πιθανώς θα έρθουν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου), η μικρή περίοδος διαβούλευσης (μόνο 5 ημέρες, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη) βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις από συλλογικούς φορείς, αλλά μεμονωμένοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια.

Ανατριχίλα από την εμφάνιση Σημίτη με Βενιζέλο, Λοβέρδο, Μπίστη, Πρωτόπαππα αλλά και άλλους καταστροφείς της χώρας

Τα πολιτικά «ζόμπι» του παρελθόντος που κατασπάραξαν την Ελλάδα επιστρέφουν, εκμεταλλευόμενα την ανυπαρξία του Ευάγγελου Βενιζέλου, με άρμα το ΠΑΣΟΚ που χαροπαλεύει σε ποσοστά του 3% με 4%!

Υπό την σημαία πλέον της (μαραμένης) «Ελιάς», ο Κώστας Σημίτης έκανε ανατριχιαστική εμφάνιση έχοντας δίπλα του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Χρήστο Πρωτόπαππα, τον Ηλία Μόσιαλο, τον Γιάννη Βούλγαρη, τον Νίκο Μπίστη, την Εύα Καϊλή και άλλους καταστροφείς της χώρας που βρήκαν ελεύθερο πεδίο για να βγουν εκ νέου στην επιφάνεια, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. 

Η Ρωσία συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία και παίρνει θέσεις μάχης

Άρματα μάχης και αυτοκινούμενο πυροβολικό παίρνουν θέσεις μάχης 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Από τις 8η Μαρτίου 2014, ως απάντηση προφανώς στην δύση, αλλά και λόγω της κατάστασης στην Κριμαία, ενόψει δημοψηφίσματος, η Ρωσία άρχισε την μετακίνηση μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων στρατευμάτων στην περιοχή του Rostov. Έτσι, στις μεθοριακές περιοχές με την Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού με ΤΟΜΑ BMP–2, επιλαρχίες αρμάτων με άρματα T-72B3 και μονάδες αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου πυροβολικού. 

Ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία

Ζητούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Πάνω από 60 δις τα χρέη 2,7 εκατομμυρίων πολιτών - Δεν οδηγεί πουθενά η σκληρή φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης η κατάσταση με τους φόρους και τις περικοπές έχει επιδεινωθεί σε τραγικό σημείο αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτά που ζητάει η εφορία. Τα χρέη που είχαν συσσωρεύσει 1,274 εκατομμύρια Έλληνες στην εφορία μέχρι και το τέλος του 2012 ανέρχονταν στα 52,5 δισ. ευρώ.

Γιάννης Βαρουφάκης: Πέντε μικρές αλήθειες, ένα μεγάλο ψέμα

Ακούγοντας τους ηγέτες μας, στην ΕΕ και στην Αθήνα, να μιλούν για την ελληνική οικονομία, είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς (ιδίως αν δεν ζει στην Ελλάδα) στην πλάνη ότι έχει επέλθει η σταθεροποίηση και, όπου να ’ναι, έρχεται η πολυπόθητη ανάκαμψη. 

Κάθε μεγάλο ψέμα στηρίζεται, όπως έλεγε και ο πρώτος διδάξας, ο Γιόζεφ Γκέμπελς, σε πολλές μικρές αλήθειες. Σε μυθεύματα τα οποία όμως στον πυρήνα τους κρύβουν πραγματικά στοιχεία. Πέντε από αυτά τα μυθεύματα, τα οποία θεμελιώνουν το Μέγα Ψέμα των Ημερών, βασίζονται στα εξής σωστά στοιχεία:

Προφανώς θα δημιουργηθεί γενοκτονία σε μια χώρα αν…

Μετάφραση του κατωτέρω αποσταλέντος στην επιτροπή και στους ευρωβουλευτές της ΕΕ.

Αξιότιμε Πρόεδρε του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτζ.

Ανακοίνωση: Αξιότιμα Μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αξιότιμοι Αντιπρόεδροι και άλλα μέλη της Επιτροπής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!!!Το μυστικό της Σύρου. Πώς η Goldman Sachs βούλιαξε την Ελλάδα!!

Μια συγκλονιστική ομολογία έκανε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ μιλώντας στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4 της βρετανικής τηλεόρασης. «Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα κάναμε σήμερα μια τέτοια συναλλαγή όπως εκείνη» αποκάλυψε (κατόπιν εορτής ασφαλώς) αναφερόμενος στο περίφημο swap που έγινε επί εποχής Σημίτη και ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την πορεία χρεοκοπίας της χώρας μας.

Bloomberg: Η τρόικα δεν θέλει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Η τρόικα, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Βloomberg (έναν Έλληνα και έναν Ευρωπαίο) αντιτίθεται την έξοδο της χώρας στις αγορές και επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο της ελληνική κυβέρνησης μέσω της χορήγησης νέου δανείου. 

Η επιρροή της τρόικας στον Αντ. Σαμαρά, έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται, καθώς με την Οικονομία να εξέρχεται από την εξαετή ύφεση και την επίτευξη λογιστικού και δημοσιονομικού πλεονάσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει αρκετά χρήματα για την κάλυψη των μισθών και των συντάξεων, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg και προστίθεται: Το μόνο που χρειάζεται είναι ο δανεισμός χρημάτων για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, που ανέρχεται στα 321 δισ. ευρώ.