MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Είναι θεότρελοι! «Να αναγκαστούν οι Έλληνες να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης»

-«Να αναγκαστούν οι Έλληνες να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης» απαιτούν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. - Ζητούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επαναφέρουν την ιδέα για το... «φόρο περιβάλλοντος» στα τζάκια.

Οι Έλληνες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, και τον φετινό χειμώνα, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών για τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Το φιάσκο στις Βρυξέλλες ήταν άλλο ένα επεισόδιο στο «ρεσιτάλ αποτυχιών» του τραγικού Στουρνάρα

Υπό πίεση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το φιάσκο του Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, κατά το οποίο δόθηκε τελεσίγραφο για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το τέλος της εβδομάδας. 

Η άρνηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup να εκδώσουν ανακοίνωση προόδου για την ελληνική αξιολόγηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Από μέσα ξεπήδησε η σκληρή πραγματικότητα των κλιμακούμενων πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης. 

ΜRB: Καταρρέουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανεβαίνει η ενημέρωση μέσω διαδικτύου

Οι πολίτες βαρέθηκαν να τους κοροιδεύουν και γυρίζουν την πλάτη του όλο και περισσότερο στην προπαγάνδα της τηλεόρασης, των "παραδοσιακών" εφημερίδων και του ραδιοφώνου που ελέγχονται από το σύστημα των εργολάβων-εκδοτών ή των εκδοτών-εργολάβων.

Κατάρρευση των εφημερίδων και της τηλεόρασης, αλματώδη άνοδο του ίντερνετ και σταθερή αξία το ραδιόφωνο, κατέγραψε η έρευνα της MRB που παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου στο Star.

Υφυπουργός Μεταφορών: Η Τρόϊκα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα

Επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

«Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84».

Ετοιμάζουν έδαφος για να πίνουμε ληγμένα γερμανικά γάλατα

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη υψηλότερη τιμή παραγωγού αγελαδινού γάλακτος μεταξύ των χωρών της ΕΕ διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ.

Από το έγγραφο προκύπτει, ότι την τελευταία τριετία, οι τιμές παραγωγού του εγχώριου αγελαδινού γάλακτος ακολουθούν σταθερά αυξητική πορεία, ενώ, την ίδια ώρα, η εγχώρια παραγωγή συρρικνώνεται.

Πως η Ρωσία ξέφυγε απο τα δόντια της Νέας Τάξης Πραγμάτων των Rothschild

Πως η Ρωσία ξεφυγε απο τα δοντια της Νέας Τάξη των Rothschilds. Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας το 2000, η Ρωσία ειχε πεσει σε πτώχευση. Η Ρωσία χρωστουσε 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΔΝΤ ( Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ), το εργαλειο της οικογενειας Rothschild. 

Ο Σημίτης που μας κατέστρεψε έγραψε άρθρο για το πώς θα μας… σώσει!

Ολική επαναφορά Κώστα Σημίτη στα δημόσια πράγματα, μετά τη διακήρυξη του μνημονιακού και εκσυγχρονιστικού «συνασπισμού» της «Ελιάς», βιώνει ο τόπος μας.

Ο πρωθυπουργός των Ιμίων και του Χρηματιστηρίου, που έφυγε νύχτα από τη διακυβέρνηση της χώρας πετώντας το… μπαλάκι (κάποιοι το είπαν και «δαχτυλίδι») στον Γιώργο Παπανδρέου, έγραψε άρθρο στο «Έθνος της Κυριακής» με τίτλο «Η χώρα χρειάζεται ρεαλισμό», δίνοντας έτσι και το… στίγμα των συμμετεχόντων στην «Ελιά» που δεν θέλουν πλέον να αποκαλούνται «εκσυγχρονιστές» αλλά… «ρεαλιστές».

Διαπλοκή με ..ονοματεπώνυμο

Το «τρίγωνο της αμαρτίας» -μεγαλοεπιχειρηματίες και τράπεζες, ΜΜΕ, πολιτικός κόσμος του πάλαι ποτέ δικομματισμού- είχε την τιμητική του προχθές στην ακρόαση του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Για την ακρίβεια, την τιμητική του είχε μόνον η πρώτη γωνία του τριγώνου και συγκεκριμένα οι μεγαλοεπιχειρηματίες που είχαν οι ίδιοι ιδρύσει ή «συνεργάστηκαν» με τράπεζες τις οποίες κατέκλεψαν: την Proton του Λαυρεντιάδη, την FFB του Ρέστη, την Τράπεζα Χαλκίδας, την Πελοποννήσου και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που διοικούσε ο Φιλιππίδης και τροφοδότησε τον Κοντομηνά και λοιπούς.

Λεηλάτησαν στην Κατοχή τη χώρα και μετά τη δάνεισαν για να ανορθωθεί οικονομικά!

Δεν είναι μόνο ευθύνη της Ελλάδας το χρέος, αποδεικνύουν τα αρχεία του Ράιχ 1941-44

Τα αρχεία των Ναζί για την περίοδο 1941-44 αποδεικνύουν ότι τελικά δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα τα δάνεια που μας αναγκάζουν να πληρώσουμε σήμερα με το αίμα των Ελλήνων. 

Οι Γερμανοί άδειασαν τα ταμεία στην κατοχή, αρπάζοντας για τις ανάγκες τους σχεδόν το σύνολο του κυκλοφορούντος νομίσματος και στη συνέχεια αρνήθηκαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού οι ελληνικές ηγεσίες αποδείχτηκαν εξαιρετικά «συναινετικές».