MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε η έκθεση για τα πεπραγμένα της Τρόικας

Εγκρίθηκε, σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η έκθεση για την αξιολόγηση των ενεργειών της τρόικας, σε χώρες που εφαρμόζονται προγράμματα προσαρμογής (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος).

Στην έκθεση επισημαίνεται, ότι η δημιουργία του σχήματος της τρόικας ήταν αναπόφευκτη στην πρώτη φάση της κρίσης, λόγω της απουσίας κατάλληλων μηχανισμών και κατάλληλων πολιτικών στο ευρωπαϊκό επίπεδο. 


Γκρεμίζουν τα μνημόνια τα δικαστήρια

Οι συμφωνίες με την τρόικα είναι απάνθρωπες και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων.

Και η ζωή των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα όποια χρέη σε τράπεζες και εφορίες.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με το απόλυτα νομικά τεκμηριωμένο αυτό σκεπτικό, εκατοντάδες δικαστές σε όλη την Ελλάδα εκδίδουν αποφάσεις που απαλλάσσουν χιλιάδες πολίτες από τον κίνδυνο φυλάκισής τους, κατάσχεσης σπιτιών ή ακόμα και απειλή για την επιβίωση των ίδιων ή των οικογενειών τους, λόγω χρεών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Στο 27,5% η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο του 2013

Στο 1.363.137 ανήλθε ο αριθμός των ανέργων κατά το δ’ τρίμηνο του 2013 (27,5%), έναντι 26% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012.

Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.589.657 άτομα καταγράφοντας μείωση κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,5% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2012.

Οι εξελίξεις ταχύτερες και από τον χρόνο…

Από σήμερα περνάμε σε μία άλλη φάση αντιπαράθεσης στην Ουκρανία. Ξεκίνησαν τα παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου και τακτικής παραπλάνησης και από τις δύο πλευρές (Κίεβο και Μόσχα), ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ευδιάκριτες οι δύο αντίπαλες πλευρές που ενώ προσπαθούν να αποφύγουν την μεταξύ τους σύγκρουση, κάνουν ταυτόχρονα οτιδήποτε μπορούν για να συμβεί το... αναπόφευκτο. 

Τι έχει να κρύψει η Κεντρική Τράπεζα;

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Σκοτάδι, οριστικά και αμετάκλητα, έπεσε σε στις δραστηριότητες της Goldman Gold Sachs στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 6 Φεβρουαρίου. Βάσει της απόφασης αυτής η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες και υλικό που αφορά στη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την αμερικανική τράπεζα με στόχο να αποκρύψει μέρος του δημόσιου χρέους της.

Το αίτημα κατατέθηκε από δυο δημοσιογράφους του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg και αφορούσε συγκεκριμένα στη δημοσιοποίηση δύο διαβαθμισμένων κειμένων εργασίας που τέθηκαν υπόψη της εξαμελούς εκτελεστικής διοίκησης της κεντρικής τράπεζας. Ο τίτλος του πρώτου κει ήταν: «Η επίπτωση στο κυβερνητικό έλλειμμα και χρέος από τις εκτός αγοράς συμφωνίες ανταλλαγής: η ελληνική περίπτωση» (The impact on government deficit and debt from off-market swaps: the Greek case»).To δεύτερο κείμενο αφορούσε στο επενδυτικό προϊόν Titlos που επέτρεψε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έναντι εγγυήσεων.

Συντριπτικά πλήγματα σε ΝΑΤΟ και Δύση από ρωσικό σούπερ-ιό!

Σοκ και δέος σε ΝΑΤΟ και Δύση έχουν προκαλέσει νέες πληροφορίες ότι τα συστήματα χωρών μελών του ΝΑΤΟ έχουν δεχτεί συντριπτικά πλήγματα μέσω κυβερνοπολέμου από ρωσικό σούπερ-ιό! Μάλιστα πληροφορίες φέρνουν η επίθεση αυτή να έχει ξεκινήσει από το 2005 και μόλις πριν μια εβδομάδα έγινε αντιληπτή!

Ευρωβουλευτές: Η Ελλάδα παράδειγμα αποτυχίας της τρόικας

Σε παράδειγμα αποτυχίας της δράσης της τρόικας αναδείχθηκε η Ελλάδα στην συζήτηση που έγινε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Τέθηκε επί τάπητος η έκθεση Κάρας και σύμφωνα με πηγές του Ευρωκοινοβουλίου, η συντριπτική πλειονότητα των Βουλευτών εξέφρασε τις διαφωνίες της για το έργο της τρόικας. 

Κάποιες πλευρές έδωσαν έμφαση στην υγεία, στη θνησιμότητα και στην έλλειψη κοινωνικής πρόληψης και μέριμνας. Άλλες πλευρές μίλησαν για διάλυση ιδιωτικού τομέα, ενώ έγιναν και αιτιάσεις για αύξηση του χρήματος ή του αναπτυξιακού αντισταθμίσματος. 

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα είμαστε όλοι «φακελωμένοι»

Σαρωτική διασταύρωση των στοιχείων από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ και άλλους φορείς

Έως την 31η Μαρτίου θα πρέπει να αποσταλούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση και επενδυτικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 100.000 ευρώ, όπως και κάθε δαπάνη των καταναλωτών σε ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά θεραπευτήρια και Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.