MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο εκβιασμός της Τρόικας και οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Εκβιάζει με τη δόση και «ρίχνει» στο τραπέζι και πάλι το θέμα των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα η τρόικα.

Και να ήταν μόνο αυτές οι αξιώσεις της;

Θέλει να επιβάλλει νέο μνημόνιο στην Ελλάδα και η κυβέρνηση συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι με το λογαριασμό να αποστέλλεται στους φορολογούμενους.

Handelsblatt: 50 χρόνια στην Ελλάδα η τρόικα

Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, αναφέρει η εφημερίδα

Η τρόικα είναι ο πιο μισητός θεσμός σήμερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρο Handelsblatt που έχει τίτλο «50 χρόνια τρόικα». 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle «η τρόικα εποπτεύει τα πακέτα βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ελέγχει την εφαρμογή των ριζικών μεταρρυθμίσεων, που είναι προϋπόθεση για την οικονομική στήριξη. 

Η Δυσχερής Οικονομική Θέση της Ελλάδος

Η χώρα μας, δυστυχώς, βιώνει σήμερα την χειρότερη οικονομική περίοδο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το εθνικό εισόδημα έχει καταρρεύσει πάνω από 30% τα τελευταία πέντε χρόνια, η ανεργία επισήμως ανέρχεται άνω του 28%, και το δημόσιο χρέος - παρά την εις το διηνεκές μετακύληση των δανείων (2057) - συνιστά το 173% του ΑΕΠ στα τέλη του 2013.

Σε επίπεδο δραχμής (2001) το ΑΕΠ του 2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 2013 διαμορφώθηκε στα 12.354 ευρώ, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2001 και καταγράφοντας απώλεια 5.020 ευρώ έναντι του αντίστοιχου μεγέθους του 2008 (17.374 ευρώ)

Ο Γ’ Παγκόσμιος στην οικονομία έχει ξεκινήσει

Η οικονομική κρίση που σοβεί εδώ και πέντε χρόνια φτάνει σε σημείο καμπής με τις εξελίξεις στην Κριμαία και την παρέμβαση των Ρώσων, την οποία Ευρώπη και ΗΠΑ παρακολουθούν παθητικά.

Ενας από τους βασικούς λόγους που εμπόδισαν τους Δυτικούς να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ότι φοβήθηκαν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα αντιμετώπιζαν οι ίδιοι. Αλλωστε, την απειλή διατύπωσε ξεκάθαρα και ο Ρώσος πρόεδρος από την πρώτη στιγμή.

ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ: Οι γύπες επιστρέφουν στην Ελλάδα

Κερδοσκοπικά funds σέρνουν την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια και ζητούν αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ από το «εθελοντικό» PSI του Βενιζέλου.

Αν κερδίσουν, τα χρήματα που θα τους πληρώσουμε θα προέλθουν -φυσικά.- από νέα μέτρα!

Έκθεση-σοκ, την οποία συνέταξαν δύο ομάδες διεθνών εμπειρογνωμόνων και δημοσιεύει Το ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή, περιγράφει αναλυτικά τις αιμοσταγείς πρακτικές που χρησιμοποιούν τα hedge funds για να γλεντήσουν πάνω στα αποστεωμένα από την κρίση «κουφάρια» της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ισπανίας.

Απαίτηση – σοκ της τρόικας

Μακροχρόνια ανέργους 50άρηδες, με μισθούς 20άρηδων απαιτεί η τρόικα. Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται η προσπάθεια της τρόικας να μετατρέψει την, κάποτε, ευρωπαϊκή Ελλάδα σε μία βαλκανική χώρα με προσωπικό μικρών αποδοχών.

Έτσι μετά το συντριπτικό κτύπημα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και την επίμονη συζήτηση για την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων, οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς επανήλθαν, στην τελική στροφή της διαπραγμάτευσης, με ένα αίτημα που οδηγεί, ευθέως, στο ίδιο αποτέλεσμα.