MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το πείραμα του Worgl: Πως οι τραπεζίτες ελέγχουν το χρήμα

Tο Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέοςΔήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια,ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. 

249 φορές έχει τροποποιηθεί ο νόμος για την φορολογία εισοδήματος!

Γράφει o Θανάσης Μαυρίδης

Ξέρετε πόσες φορές έχει τροποποιηθεί ο νόμος 2238/1994 για την φορολογία εισοδήματος; Διακόσιες σαράντα εννέα φορές με ογδόντα ένα διαφορετικούς νόμους!

Ναι, σωστά διαβάσατε, 249 φορές. Δείγμα γραφής ενός κράτους που δεν σέβεται τον πολίτη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η πολυπλοκότητα των νόμων επιτρέπει σε ένα σύστημα συμβούλων και ειδικών να θησαυρίζουν με την ερμηνεία τους! 

Τι έχει να κρύψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;


Σκοτάδι, οριστικά και αμετάκλητα, έπεσε στις δραστηριότητες της Γκόλντμαν Σακς στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση που έλαβε το ευρωπαϊκό δικαστήριο στις 6 Φεβρουαρίου. Βάσει αυτής της απόφασης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες και υλικό που αφορούν την συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την αμερικανική τράπεζα, με στόχο να αποκρύψει μέρος του δημόσιου χρέους της.

Παιχνίδια πολέμου και στην Μεσόγειο θάλασσα από τους Ρώσους

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα ξεκινήσουν « στρατιωτικές ασκήσεις» και «εκπαίδευση» πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ στις 14 Μαρτίου 2014. 

Σοβαρή προειδοποίηση για διάλυση της Τουρκίας

Του Μελέτη Η. Μελετόπουλου

Ο Ερντογάν επανήλθε στο (προεκλογικά συσπειρωτικό για το ισλαμικό του ποίμνιο) αίτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Κάτι που αποτελεί κορυφαία πρόκληση όχι μόνον για τους απανταχού ορθοδόξους, αλλά για ολόκληρο τον χριστιανισμό.

Η επιθυμία του τούρκου πρωθυπουργοί προκύπτει από τη νέο-οθωμανική του φαντασίωση, αλλά εκδηλώνεται τη στιγμή που έχει απολέσει τα εσωτερικά και εξωτερικά του ερείσματα, έχει συγκρουσθεί με τον μέντορά του Γκιουλέν, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρώπη.