MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Βόμβα ραγδαίων εξελίξεων: Διάλυση της ΝΔ και νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές από το Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς σπεύδει να προλάβει την αμφισβήτηση των Καραμανλικών και να ελέγξει τις εξελίξεις - Το εγχείρημα Σαμαρά θα στηρίξουν Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος και τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί κάποιοι να βλέπουν εξελίξεις στη Ν.Δ και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, αλλά ο κ.Σαμαράς θέλει να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι είναι ''πολύ σκληρός για να πεθάνει''.

Δεύτερο Χτύπημα ; Αποσύρει τα λεφτά της η Ρωσία από τις ΗΠΑ;

Του Peter Coy

Υπάρχουν περιστασιακές ενδείξεις ότι η Ρωσία ενδέχεται να έχει αποσύρει πάγια αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων από λογαριασμό στην Federal Reserve των ΗΠΑ, πιθανότατα για να αποφύγει ενδεχόμενο «πάγωμά» τους σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η Federal Reserve κατέχει ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που φυλάσσονται για λογαριασμό των ξένων κεντρικών τραπεζών και άλλων επίσημων οργάνων. Το παρακάτω γράφημα του Bloomberg απεικονίζει την πιο απότομη συρρίκνωση της θεματοφυλακής χρεογράφων της Fed από την αρχή καταγραφής των στοιχείων το 2002. Πρόκειται για μια μείωση κατά 105 δισ. δολάρια ή κατά 3,5%, από τις 5 έως τις 12 Μαρτίου (όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση της Fed).

Αναδρομικός φόρος 50% σε όσους πούλησαν σπίτια την περασμένη δεκαετία;

Με ασαφείς νόμους βγάζει αράνομους όσους πούλησαν στο παρελθόν ακίνητο και του ζητάνε απίστευτα ποσά ως πρόστιμα! Έχουν ποινικοποιήσει αναδρομικά τους πάντες γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για δικαστήρια. Άλλωστε ο Γ.Παπανδρέου τον πρώτο νόμο που περασε ήταν να πάει την μήνυση στα 200 ευρώ ώστε κανείς Έλληνας να μην μπορέι να αντιδράσει. 

Μόσχα και Τεχεράνη ανακοίνωσαν απο κοινού εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ε.Ε.!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο politikus.ru πριν λίγο το Ιραν ανακοίνωσε ολικό εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου και στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαική Ένωσης!!

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πως προχωρά σε άρση του επιβληθέντος μέχρι πρότινος εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Ε.Ε και Ιαπωνίας απο εκεί, με σκοπό να γονατίσει οικονομικά την Ρωσία!

Στην τελευταία θέση για την ποιότητα της δικαιοσύνης η Ελλάδα

Η ποιότητα της δικαιοσύνης, η ταχύτητα με την οποία εκδικάζει υποθέσεις και γενικότερα η αποδοτικότητα του δικαστικού συστήματος είναι μείζονα θέματα σε όλες τις χώρες. Και στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις στερώντας δισεκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία και ταλαιπωρώντας τους πολίτες.

Τα 66 επιχειρηματικά ονόματα που βγάζουν κέρδη πάνω από τρία δις. ευρώ μέσα στην κρίση

Λίστα στις : Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 - 12:50 μ.μ.

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ICAP για την πορεία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Από το άθροισμα των οικονομικών επιδόσεων όλων των επιχειρήσεων (περισσότερες από 20.000) προκύπτει μείωση εσόδων και ζημιές για όλους τους κλάδους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι λείπουν οι εταιρείες που εξακολουθούν να εμφανίζουν πολύ μεγάλα κέρδη. Δείτε ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας

Δημήτρης Καζάκης: Τίποτε πια δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο

Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι η πυριτιδαποθήκη που με τόση ευκολία προσπαθούν να πυροδοτήσουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα, τότε είναι καταδικασμένος να καεί στην φωτιά της.

Ίσως να ζούμε την χειρότερη και την πιο μοιραία απ’ όλες τις αυταπάτες μας. «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να συμβούν αυτά,» είναι το κλισέ του ραγιά που νομίζει ότι είναι ασφαλής όσο πιο πιστός και προσκολλημένος εμφανίζεται στον αφέντη του.

"Βόμβα" Ρεν για συντάξεις και πλεόνασμα

"Βόμβα" του Επιτρόπου Ρεν για τις συντάξεις και το πρωτογενές πλεόνασμα που εμφανίζει η κυβέρνηση. 

Σε ερώτηση έλληνα ευρωβουλευτή σχετικά με τις 360.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν ανέφερε πως "δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις", "με βάση τα νέα δεδομένα" όπως είπε.

Μαζεύει κοινό μιας «παρεούλας» και τα γκάλοπ να δίνουν από 7-13%!

Αν αυτή η αστειότητα που υψώνει τη βλακεία στο τετράγωνο (δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο) πάρει στις ευρω-εκλογές πάνω από 2%, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Τότε σημαίνει ότι το καθεστώς έχει καταφέρει να παγιώσει ένα συμπαγές απολιτικό στρώμα ανοησίας: και αυτό θα είναι ανησυχητικό...
Πράγματι το πείραμα αυτό είναι για να «τεστάρει» την πολιτική μας νοημοσύνη και τη «μάζα» της βλακείας, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνουν... 
οι «παπατζήδες»:

Η Μόσχα αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

Με διάταγμά του, που υπέγραψε απόψε ο πρόεδρος της Ρωσίας αναγνωρίζει τη χερσόνησο της Κριμαίας ως "κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου.

"Λαμβάνοντας υπ' όψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας κατά το πανκριμαϊκό Δημοψήφισμα, που έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου 2014, αναγνωρίζεται η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ειδικό καθεστώς, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του", αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα.