MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οι έννοιες Κράτος, Θεσμός, Νόμος, Πατρίς, Φυλή, Έθνος, Πολίτευμα

Στο παρόν άρθρο θα αναλυθούν και θα οριστούν οι έννοιες Πατρίς, Φυλή, Έθνος, Πόλις, Κράτος, Θεσμός, Νόμος, Πολίτευμα. Ο ορισμός των εννοιών έχει σκοπό να ξέρουμε να απαντάμε στους "πονηρούς" της εποχής μας 
Εκάς Εκάς οι Βέβηλοι:

ΔΝΤ: Κάναμε το μεγαλύτερο ιστορικό λάθος με την Ελλάδα!

Αποκάλυψη – βόμβα: Αφού βύθισαν τη χώρα στην ύφεση τώρα παραδέχονται ότι έκαναν λάθος μέσω του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του IMF.

Αυτοκριτική τέσσερα χρόνια μετά την υπαγωγή της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης κάνει το ΔΝΤ, σε μια διόλου τυχαία χρονική περίοδο. Σε λιγότερο από τρεις μήνες η χώρα μας εξέρχεται της δεύτερης δανειακής σύμβασης, ενώ η Ευρώπη έχει ήδη δηλώσει ότι θέλει να τερματίσει σύντομα τη συνεργασία της με το ΔΝΤ. 


Τρόικα: Νέο φόρο σε όσους κατέθεσαν πινακίδες και πρόστιμο σε όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια ταυτότητας μέσα σε 10 ημέρες!

Η τρόικα δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιμότητας.

Μια νέα πρόταση, στα όρια του παραλόγου, έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Πατώνει η Ελλάδα στην απονομή Δικαιοσύνης

Τρίτη από το τέλος είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, στην απονομή δικαιοσύνης, σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στη χώρα μας ο χρόνος για την εκδίκαση αστικών και εμπορικών διαφορών πρωτοβάθμια έχει αυξηθεί από 190 το 2010 σε 460 ημέρες το 2012. 

Τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ έχουν η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και η Ουγγαρία με χρόνο επίλυσης που δεν υπερβαίνει τις 100 ημέρες. 

Ψήφο στο ψέμα σου

Του Γιάννη Λαζάρου

Την ώρα που κοιμόμασταν με τα τσαρούχια και σκίζαμε τα ιμάτιά μας για το ευρωκόμμα και για τον δημοτικό σωτήρα που θα υπερασπιστεί το νερό και την γη του τόπου μας, πέρασε από την πίσω πόρτα ο νόμος που καταργεί τις εθνικές ταυτότητες. 

Δεν είσαι Έλληνας πλέον και με το νόμο. Είσαι Ευρωπαίος ιθαγενής. Έτσι σε αποκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο μάς ενημερώνει ότι από τις προσεχείς εκλογές και για τον αιώνα τον άπαντα δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην χώρα σου δεν το έχεις μόνο εσύ Ελληνάρα μου, αλλά και ο οποιοσδήποτε υπήκοος κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ. 

Και πρωτογενές πλεόνασμα και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Γιούπι για για γιούπι γιούπι για, γιούπι για για γιούπι γιούπι για… Συγγνώμη για την χαρούμενη, πανηγυρική εισαγωγή, για τα τραγούδια και τους χορούς, αλλά σήμερα είναι ημέρα χαράς… Από σήμερα δεν θα ξαναχρειαστεί να πάνε άνθρωποι σε σπίτια συγγενών τους για να φάνε μεσημεριανό ή βραδινό. Ξέρετε επειδή οι ίδιοι δεν έχουν φαγητό στο σπίτι τους επειδή είναι άνεργοι… Και μιλάμε για τους τυχερούς Έλληνες (!), αυτούς που έχουν τουλάχιστον ένα συγγενικό σπίτι με γεμάτη κατσαρόλα, γιατί οι άτυχοι τρώνε στα συσσίτια της Εκκλησίας, των δήμων, των φιλανθρωπικών οργανώσεων…