MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι Ρώσοι θα δώσουν στην Κριμαία το Ελληνικό της όνομα… Να παρέμβει άμεσα ο Βενιζέλος για να διατηρηθεί το τουρκικό!

Οι Ρώσοι, με πρόταση της Δούμας ετοιμάζονται να δώσουν και πάλι στην Κριμαία το αρχαίο ελληνικό όνομα Ταυρίς ή Ταυρίδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ιζβέστια» ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικούς Κόμματος της Ρωσίας Μιχαήλ Ντεγκουάρεφ πρότεινε η Χερσόνησος να έχει και το όνομα Ταυρίς προκειμένου να αποκατασταθεί η συνέχεια της ιστορίας των διάφορων περιόδων της Κριμαίας.

Σαμαράς: Λεφτά υπάρχουν!

Με μια ανακοίνωση πανηγυρικού χαρακτήρα και με προεκλογική στόχευση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους 

Το πακέτο της συμφωνίας με τους δανειστές είναι επώδυνο και αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων 

Του Μπάμπη Αγρολάμπου 
 

Χάθηκε λίστα με 1.700 φοροφυγάδες..!!!

Ιστορίες τρέλας και φοροδιαφυγής. Τι δηλώνει η Κατερίνα Φραντζεσκάκη, που συμπλήρωσε 32 χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών

Η Κατερίνα Φραντζεσκάκη δείχνει να έχει βρει την ησυχία της. Βετεράνος 32 χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών, τα 25 από αυτά στις ελεγκτικές υπηρεσίες, τον Νοέμβριο του 2012 παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας Ελέγχων του υπουργείου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε εκπληρώσει το νεανικό της όνειρο: πέτυχε στις εξετάσεις της Ιατρικής και φοιτούσε ήδη ως πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Πλεόνασμα υποκρισίας. Έρχονται νέα μέτρα

Έγγραφο της τρόικας αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για νέα μέτρα τόσο για το 2014 όσο και το 2015. 

Μπορεί το κλίμα στην κυβέρνηση να είναι πανηγυρικό και όλοι να «ευλογούν τα γένια τους» για το πρωτογενές πλεόνασμα και τις κοινωνικές παροχές που έρχονται, αλλά η τρόικα φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια.

Βαρουφάκης: Το πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι λόγος για να θρηνούμε, όχι να ζητωκραυγάζουμε

Τόσο η διανομή 500 εκ. ευρώ όσο και η προσεχής (σταδιακή) έξοδος στις αγορές, παρά το μη βιώσιμο χρέος και υπό την κηδεμονία της ΕΚΤ, είναι λόγος για να θρηνούμε αγαπητοί αναγνώστες. Όχι για να ζητωκραυγάζουμε. Ούτε καν για να αναπτερώνεται το ηθικό μας, γράφει, αιρετικά, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης

Γράφει στο protagon.gr με τίτλο «Η ύβρις των πτωχευμένων»:

Εισαγγελέας Νικολούδης: Οι τράπεζες είναι εγκληματίες χωρίς καλάσνικοφ και μάσκες Εισαγγελέας Νικολούδης: Οι τράπεζες είναι εγκληματίες χωρίς καλάσνικοφ και μάσκες

Διαφθορά παντού, σε όλες τις τράπεζες που έδιναν δάνεια γνωρίζοντας ότι δεν θα ξεπληρωθούν και μάλιστα είχαν αποκλειστικά ως σκοπό το προσωπικό οικονομικό όφελος. Βαριές κουβέντες που όμως αντικατοπτρίζουν την αλήθεια από το στόμα του πλέον ειδικού, του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα λόγια αυτά δεν τα είπε ο εισαγγελέας σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, ή σε... πηγαδάκι, τα είπε μέσα στη Βουλή και αυτό από μόνο του δίνει τεράστια σημασία στα λεγόμενά του.