MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!».

Του Γ. Δελαστίκ

Καταπέλτης ήταν ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, τιμημένος με βραβείο Νομπέλ Οικονομίας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Καλημέρα, Ιρλανδία» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTE: «Το ευρώ είναι ζουρλομανδύας!» τόνισε χωρίς περιστροφές.

Διέγραψαν 500 εκατ. ΦΠΑ που χρωστούσε η γερμανική Hochtief στην Ελλάδα

- Κυνηγούν με μανία μικρομεσαίους

- βιοπαλαιστές και αφήνουν στο απυρόβλητο εταιρείες κολοσσούς. 

-Τι λένε στο Newsbomb.gr οι βουλευτές των κομμάτων.

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οι κυβερνώντες καλούν το λαό να βάλει πλάτη για να καταφέρουμε να δούμε και πάλι “φως στο τούνελ”.

Το ερώτημα όμως είναι αν τελικά βάζουν όλοι πλάτη ή μόνο ο ελληνικός λαός...

Έτσι μετατρέψαμε το χρέος σε "σωτήρα"

Του Γιώργου Κράλογλου

Όσοι πανηγυρίζετε το πλεόνασμα και το «συσσίτιο» που εξασφάλισαν τα λεφτά νεόπτωχων ιδιωτών και φαλιρισμένων επιχειρήσεων βάλτε τα σημαιάκια... στις τσέπες σας.

Και όσοι κρατάτε τις παντιέρες της επανάστασης «ενάντια στα μνημόνια» κάντε την κωλοτούμπα τώρα που έχετε καιρό. Τα μνημόνια δεν θα φύγουν χωρίς να πάρουν μαζί τους αυτά που χρωστάμε αλλά και τα υπολείμματα της ελληνικής σοβιετίας.

Γιατί η Ρωσία θα εισβάλει στην Μ.Ανατολή - Η ενεργειακή αυτονομία και απεξάρτηση των ΗΠΑ με την εκμετάλευση του σχιστολιθικού αερίου φέρνει κοσμογονικές αλλαγές

Από το 2015 οι ΗΠΑ θα καταστούν ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σχιστολιθικού αερίου. Το γεγονός αυτό ίσως είναι το σπουδαιότερο μετά την λήξη του Β' Π.Π και ήδη αποτελεί το κλειδί , τον φακό μέσα από τον οποίο ο παρατηρητής καταλαβαίνει την διεθνή πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο. 

Το σχιστολιθικό αέριο εμπεριέχεται σε πετρώματα ,και όχι στις κλασικές γεωλογικές κοιλότητες, τα οποία βρίσκονται σε μικρό σχετικά βάθος αλλά η οικονομικά συμφέρουσα εξόρυξη του απαιτούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας , διαδικασία που άρχισε το 1940.