MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις κρύβουν μεγάλους κινδύνους και ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Το αμερικανικό σχέδιο εξελίσσεται ομαλά. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα όσα μέχρι στιγμής έχουν συμβεί στο γεωπολιτικό παίγνιο των ισχυρών, αφού οι ΗΠΑ κάνουν τις κινήσεις και η Ρωσία απλά ακολουθεί. Μάλιστα, εξελίσσεται τόσο καλά για τους αμερικανούς, που και οι ίδιοι πρέπει να νιώθουν ξαφνιασμένοι, αφού έχουν επιτύχει (σε ένα μεγάλο ποσοστό) να εμφανιστούν ως «οι καλοί» (με τη βοήθεια των ελεγχόμενων δυτικών ΜΜΕ) και ταυτόχρονα ως οι βλάκες που προσπάθησαν να τα βάλουν με τον Πούτιν και… απέτυχαν, αφού η παγκόσμια εντύπωση είναι πως οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις αντιδράσεις του Κρεμλίνου… και ταυτόχρονα, οπισθοχώρησαν μόλις η «ρωσική αρκούδα» έδειξε τα δόντια της…! 

ΕΘΝΙΚΗ NTΡΟΠΗ: ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΞEΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-MAKELEIO.GR)
 
Βρίσκουν και τα κάνουν ... εδώ υπάρχει συνυπευθυνότητα εκπαιδευτικών και γονιών. 

Όφειλαν να έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν σε μια τόσο προσβλητική για τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, παρέλαση - παρωδία.

ΟΟΣΑ: Σε «παρακμή» οι δείκτες υγείας και πρόνοιας στην Ελλάδα

Τη «μαύρη» πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποτυπώνουν οι τελευταίες διεθνείς συγκρίσεις του ΟΟΣΑ για την απόδοση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγείας όσον αφορά στην πρόσβαση, στην ποιότητα και στις δαπάνες.

Στη μελέτη του Οργανισμού «Society at a glance 2014 – Highlights: Greece, The crisis and its aftermath» τα στοιχεία που παρουσιάζονται για τη χώρα μας προκαλούν σοκ. Το συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1/3 μεταξύ 2007 και 2012, με το μέσο όρο των απωλειών να υπολογίζεται σε 4400 ευρώ ανά άτομο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, η οποία είναι ταυτόχρονα 4 φορές μεγαλύτερη από τη μέση απώλεια εισοδημάτων στις χώρες της Ευρωζώνης. 

Κωδικός: Σώστε τον Λάτση!

Πείτε «ΟΧΙ» στο σκάνδαλο του Ελληνικού - Το ξεπούλημα του «φιλέτου» του ελληνικού δημοσίου για περίπου 500 εκ. ευρώ αντί 20 δις ευρώ, «δώρο» για την... προκλητική έξοδο της οικογένειας Λάτση από τη Eurobank. Και όλα αυτά εις... υγείαν των Ελλήνων χρεωμένων πολιτών.

Είναι να τρελαίνεται κανείς με όσα εξωπραγματικά βιώνουν καθημερινά οι πολίτες αυτής της χώρας, που το μόνο που φαίνεται τελικά ότι απασχολεί το... κυβερνητικό σύστημα, είναι η διατήρηση των σχέσεων εξάρτησης με το ανώτερο επιχειρηματικό και πολλές φορές καταγγελλόμενο ως διαπλεκόμενο σύστημα, αφού τραπεζίτες (πρώην και νυν) και μεγαλοεργολάβοι εξακολουθούν να τυγχάνουν προκλητικά ευνοϊκής μεταχείρισης σε κάθε πιθανή και απίθανη ευκαιρία...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Αύριο γιορτάζουμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και αυτόματα έρχονται στο μυαλό μας ονόματα εθνικών ευεργετών και ηρώων της Επανάστασης του 1821… Μετά έρχεται η κατάθλιψη σκεπτόμενοι αυτούς που σήμερα θέλουν να παρουσιάζουν εαυτούς ως τους σύγχρονους ήρωες και ευεργέτες αυτής της χώρας… Οποία ιεροσυλία… Δίπλα στους Καστοριανό, Αβέρωφ, Αρσάκη, Ζάππα, Σινά, Σταύρου, Βαρβάκη και τόσους όλους να θέλουν να βάλουν τα ονόματα τους κάποιοι πολιτικοί όπως οι Α. Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Α. Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι ή κάποιοι επιχειρηματίες όπως ο Σπύρος Λάτσης και αναφερόμαστε ειδικά σε αυτόν λόγω της δακρύβρεκτης ανακοίνωσης που έβγαλε ο όμιλος του την εβδομάδα που πέρασε, με αφορμή την υπόθεση της Eurobank…

«Ψυχρός πόλεμος» 4 δυνάμεων για την Ελλάδα

-Η στρατηγική θέση της χώρας μας και οι υδρογονάνθρακες στα σχέδια Ρωσίας, ΗΠΑ, Γερμανίας και Τουρκίας.

-Η στάση της Ελλάδας και η ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με την τρόικα και τις παράλογες απαιτήσεις της, στην πλάτη της εξελίσσεται ένα «ύποπτο» παιχνίδι με γεωπολιτικούς και ενεργειακούς στόχους.