MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τρία εκατομμύρια Ελληνες δεν έχουν θέρμανση

Απογοητευτικά είναι τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες στέγασης των Ελλήνων για το 2012. Για τον προηγούμενο χειμώνα δηλαδή. Περίπου 3.000.000 πολίτες, ζούσαν χωρίς θέρμανση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής 1.1 εκατομμύρια περισσότεροι από το 2007.

Ακόμη 265.000 πολίτες ζούσαν χωρίς υδραυλική εγκατάσταση, δηλαδή χωρ

Η κυρίαρχη ψευδαίσθηση για το ελληνικό χρέος

Στα μέσα Μαρτίου, η τρόικα,εκτίμησε πως η κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται και έτσι αποδέσμευσε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Παρόλη αυτή την εξέλιξη η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι θετική, με ένα ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 28% του πληθυσμού, μια συνολική ύφεση και τον ελληνικό λαό που βρίσκεται προ του τέλους του μορατόριου των κατασχέσεων ακινήτων, που είχαν τεθεί υπό προστασία με το νόμο του 2010.

Την στιγμή που κλείνουν σπίτια για λίγα ευρώ, η ΝΔ δεν πληρώνει λογαριασμούς εκατομμυρίων στην ΔΕΗ

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ενέργειας Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τις οφειλές της ΝΔ στη ΔΕΗ. «Η ΝΔ δεν πληρώνει. Δεν πληρώνει το …. λογαριασμό της ΔΕΗ, την ίδια στιγμή που χαρακτηρίζει «μπαταξήδες» όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή που εξέδωσε για το θέμα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων: