MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα επίσημα στοιχεία από την ΕΕ / ΔΝΤ δείχνουν ότι η αυτοπεποίθηση του Σαμαρά είναι μια απάτη

του SON OFEON

Μερικά διαγράμματα που λήφθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ βάζουν τέλος στη διαμάχη σχετικά με το χρηματοδοτικό χάσμα της Ελλάδας σήμερα το πρωί: Χωρίς περαιτέρω στήριξη με το δανειακό πρόγραμμα η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Μάιο.

Και ακόμα κι αν αυτή η βοήθεια είναι διαθέσιμη στο κοντινό μέλλον, η χώρα θα χρεοκοπήσει χωρίς ακόμη περισσότερη βοήθεια τον Αύγουστο.


Προσγείωση της Ευρώπης στην… ρωσική πραγματικότητα

Ποιο είναι η μοναδική διπλωματική λύση που δέχεται η Μόσχα για την Ουκρανία

Δεν υπήρχε περίπτωση η Ρωσία να αφήσει τις ρωσόφιλες περιοχές στα νύχια των παγκοσμιοποιητών ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, δικαιώνοντας τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν πραγματικά γεωστρατηγική.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σερκέι Λαβρόφ, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Μόσχα συμβιβάζεται μόνο με «ομοσπονδοποίηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής», κάτι που επιθυμεί ούτως ή άλλως και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ζουν εκεί.

Η φορολόγηση του “μέσου” εισοδήματος στην Ελλάδα - Μελέτη για την περίοδο 1964-2013

Ποιά ήταν η εξέλιξη της φορολογικής επιβάρυνσης του “μέσου εισοδήματος” στην τελευταία 50ετία (περίοδος 1964-2013) στην Ελλάδα για τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Υφίσταται υπερφορολόγηση για την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, σε σχέση με τους μισθωτούς και αν υφίσταται, πώς εξελίχθηκε αυτή κατά το παρακάτω χρονικό διάστημα;

Οι Financial Times προβλέπουν παγκόσμιο πόλεμο το 2014!

''Αν τελικά ξεσπάσει πόλεμος λόγω κρίσης, είναι ζωτικής σημασίας να χτιστεί μια ασφαλής ειρήνευση, όταν τελειώσει'' γράφουν οι Financial Times!

1914 - 2014: Προπολεμικές συνθήκες στην διεθνή οικονομία
Τον Ιανουάριο του 1914, ελάχιστοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, επτά μήνες αργότερα, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες τους θα έριχναν τον πλανήτη σε έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο. Η προσοχή των λαών στις περισσότερες πρωτεύουσες εκείνη την περίοδο, ήταν αλλού.

Σκάνδαλο μεγατόνων: Η κυβέρνηση «χαρίζει» τις τραπεζικές μετοχές που αγοράστηκαν με τις θυσίες του λαού

«Τo μνημονιακό πολίτευμα που έχετε επιβάλει λέγεται δικτατορία της τρόικας. Είστε μέρος του κακοστημένου παιχνιδιού που υπονομεύει την Δημοκρατία κύριοι της συμπολίτευσης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ο ίδιος απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», λέγοντας ότι αυτά που γίνονται με τις τράπεζες «έχουν ποινική διάσταση και ποινική ευθύνη».