MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σώζουν τους τραπεζίτες, όχι τις τράπεζες...

Από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για τις ελληνικές τράπεζες, καταθέτοντας αποδείξεις ότι κάποια από αυτές, μετέφερε στα νησιά Κέυμαν, 25 δισεκατομμύρια ευρώ ενεργητικών κεφαλαίων.

Η απάντηση, κατά πάσα πιθανότητα, θα δοθεί αρμοδίως και εξίσου πιθανά, τίποτα παράνομο δεν διημείφθη και είναι καθ’ όλα νόμιμη αυτή η εξασφάλιση και η κ. βουλευτής "ψεκασμένη". Εφόσον είναι νόμιμη, θα είναι και ηθική η πράξη, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού.


Είναι ψέματα ότι το μνημόνιο τελειώνει τον Μάϊο του 2014

Το Μνημόνιο ΙΙ έχει διάρκεια έως το 2035 ή έως την αποπληρωμή του 70% των χρεών μας προς την τρόικα. Δηλαδή ακόμα και πιο πέρα από το 2035.

Τον Μάιο απλά τελειώνουν οι επισκέψεις της τρόϊκας.

Αν φυσικά υπάρξει νέος δανεισμός και νέο μνημόνιο, θα συνεχιστούν και...
οι επισκέψεις της τρόϊκας ή έστω οργάνων της ΕΕ.

Γιάννης Βαρουφάκης: H ύβρις των πτωχευμένων

Τόσο η διανομή 500 εκ. ευρώ όσο και η προσεχής (σταδιακή) έξοδος στις αγορές, παρά το μη βιώσιμο χρέος και υπό την κηδεμονία της ΕΚΤ, είναι λόγος για να θρηνούμε αγαπητοί αναγνώστες. Όχι για να ζητωκραυγάζουμε. Ούτε καν για να αναπτερώνεται το ηθικό μας. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω το γιατί με... τέσσερα επιχειρήματα:

 

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα - Άφησε πίσω... Ρουμανία και Λετονία! "

H κατάσταση της φτώχειας έχει επιδεινωθεί στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-2013 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Καμμένος: ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου σύμφωνα με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κεντρικός Τραπεζίτης ενέκρινε δάνεια στον όμιλο Καρούζου χωρίς εγγύηση.

«Ξέρω ότι καταθέτω απόρρητα έγραφα αλλά το κάνω για το δημόσιο συμφέρον. Αν θέλει ο υπουργός Δικαιοσύνης ας μου κάνει δίωξη» συπλήρωσε καταθέτοντας τα έγγραφα.

H ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER! Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010

Λάζαρος Ευθυμιάδης

Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον “έκρυβε και κρύβει” η Ελληνική επικράτεια, παρά τίς κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της απο γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους “φίλους”.

Δεν εγνώριζαν !!!, δεν υπήρχαν στοιχεία !!!, ή υπήρχε κάτι άλλο το οποίο τούς απαγόρευε ρητά και δια "ροπάλου" έστω και την παραμικρή αναφορά περί του θέματος του “ορυκτού πλούτου” της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των (υπεδάφιων και υποθαλάσσιων) υδρογονανθράκων.

Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, η ΝΔ κλυδωνίζεται.

Του Γ. Δελαστίκ

Φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, ταξιτζήδες, κτηνοτρόφοι. Ψηφοφόροι της ΝΔ ήταν κατά πλειοψηφία οι επαγγελματίες που δραστηριοποιού­νταν στους κλάδους αυτούς.

Τώρα όμως εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου περνούν συντριπτικά στο στρατόπεδο των ορκισμένων εχθρών του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Τους καταστρέφει και αυτούς η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Μπράβο ρε Τσίπρα! Καλά του έκανες!

Έχουν λυσσάξει όλοι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση πρότασης μομφής στο πρόσωπο του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα.

του Στρατή Μαζίδη

Και ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Ολημερίς κι ολονυχτίς όλη η χώρα εν χορώ βρίζει τον Στουρνάρα. Ακόμη και αρκετοί γαλαζοπράσινοι. Τι πιο λογικό λοιπόν πριν από ακόμη ένα πολυνομοσχέδιο μαχαιριά στην Ελλάδα, από το να πράξει το αυτονόητο;

Ο Α.Σαμαράς διέγραψε το Ν.Κακλαμάνη και ο βουλευτής του απαντά: "Νομοθετείς κατ'έντολήν της τρόικα"!

Διαγράφηκε ο βουλευτής της Α΄Αθηνών και υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά, έπειτα από την κίνησή του να μην ψηφίσει το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου (δήλωσε "παρών").

Καμμένος: Νομοθετείτε τις εντολές των ξένων

Για εκβιαστικά διλλήματα που θέτει η κυβέρνηση, σαν αυτά που έθετε ο Γ. Παπανδρέου το 2010 παραποιώντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού καταλογίζοντάς του πως το 2011 έκανε μέσα σε μια νύχτα κωλοτούμπα και έγινε ο μεγαλύτερος υπηρέτης των τραπεζιτών και των δανειστών.