MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γιατί έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα

Οι ευρωεκλογές, η έξοδος στις αγορές και η μείωση του χρέους.

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί πριν από το Πάσχα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsbomb.gr.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η στήριξη των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, βρίσκεται εσωτερικά υπό πολιτική πίεση. 


Κατώτατος μισθός Ελλάδα: 580 - Κατώτατος μισθός Γερμανία: 1350

-Ο ευρωπαϊκός νότος μαστίζεται από την φτώχεια και την ανεργία αλλά ο βορράς απολαμβάνει τα «κέρδη» της κρίσης.

Αυτή τελικά είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη των λαών και της ισότητας!

Την ώρα που ο ευρωπαϊκός νότος μαστίζεται από την ανεργία και το βιοτικό επίπεδο επιδεινώνεται συνεχώς, ο βορράς απολαμβάνει τα «κέρδη» της κρίσης. 


Είναι νόμιμη η "Ελιά";

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, αναφορικά με τη νομιμότητα της "Ελιάς" κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η κα Χρυσοβελώνη, απευθυνόμενη προς τους Χ. Αθανασίου και Γ. Στουρνάρα, ρωτάει αν τα τέσσερα κόμματα που αποτελούν τη βάση της "Ελιάς", δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", η "Δυναμική Ελλάδα", και ο συνασπισμός των παρατάξεων "Νέοι Μεταρρυθμιστές - Πολιτεία 2012 - Πρωτοβουλία Β’", λειτουργούν νόμιμα και συγκεκριμένα αν διαθέτουν καταστατικά εγκεκριμένα από τον Άρειο Πάγο και αν τους έχει δοθεί ΑΦΜ από τη φορολογική διοίκηση.

Ο χρόνος για την επόμενη χρεοκοπία μετρά αντίστροφα...

Κώστας Στούπας

Συνήθως οι πραγματικές ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων αποτελούν τους καλύτερους δείκτες για την μελλοντική πορεία της οικονομίας.

Μεταφέρω λοιπόν δυο σχόλια από το φ/β. Το πρώτο ανήκει σε νεαρή συνάδελφο δημοσιογράφο και το άλλο σε απάντηση ελεύθερου επαγγελματία που ακολούθησε το πρώτο σχόλιο.