MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Διεθνής Αμνηστία: Η ΕΛΑΣ διατηρεί δεσμούς με την Χρυσή Αυγή

Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατιμωρησία και δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή στους κόλπους των σωμάτων ασφαλείας...

αποτυπώνει νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο "Κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία".

Στην έκθεση αυτή, που έρχεται δεκαοχτώ μήνες μετά την έκθεση "Αστυνομική βία στην Ελλάδα: Όχι μόνο «μεμονωμένα περιστατικά»" η οργάνωση σημειώνει πως "η εικόνα εξακολουθεί να εμφανίζεται ζοφερή".

Έλληνες εφοπλιστές: Όλα για πάρτη τους…

Πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές, που φωνάζουν «δεν πληρώνω» αρνούμενοι να καταβάλουν τους ίδιους φόρους που επιβάλλονται στον υπόλοιπο ελληνικό λαό, ετοιμάζονται να εμφανιστούν ως «σωτήρες» της ελληνικής οικονομίας και «πατριώτες» που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Γνωστοί για το πώς καταφέρνουν να «μυρίζονται» τις ευκαιρίες και να επιτυγχάνουν ακόμα και εν μέσω κρίσης υψηλή κερδοφορία, αφού έχουν εξασφαλισμένες δεκάδες φοροαπαλλαγές, Έλληνες εφοπλιστές στρέφουν το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον στη στεριά.

Αυτός είναι ο Βενιζέλος...

Του Μάρκου Μουζάκη

Τον έχουν χαρακτηρίσει αλαζόνα, υπερφίαλο, εγωπαθή, πολιτικά βουλιμικό, ακόμα και αυτοκαταστροφικό, ακριβώς λόγω των προηγούμενων χαρακτηριστικών του (ποιος δε θυμάται τον... καφέ του Ρέλου και πόσο του στοίχισε το μετά τον καφέ... διάγγελμά του;), με την εικόνα του Ζαππείου τη βραδιά των εκλογών του 2007 να συμπυκνώνει τα σοβαρά πολιτικά του ελλείμματα. 


Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

«Βράζει» η ελληνική κοινωνία με όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες και την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου…

Τα όσα συμβαίνουν πλέον στη χώρα είναι όχι μόνο νοσηρά αλλά και ντροπιαστικά.

Ντροπιαστικά για μία χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Ντροπιαστικά για τους πολίτες που αυτοκτονούν, για εκείνους που πεινάνε ή αργοπεθαίνουν στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων. Για εκείνους που κοιμούνται άστεγοι, για τις μητέρες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στα σκαλιά ενός ορφανοτροφείου.

Ο Πινόκιο και το ΔΝΤ: Μην περιμένετε λεφτά τον Μάιο για να σωθείτε!

Παραθέτω μεταφρασμένο απόσπασμα συνέντευξης που δόθηκε από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του τμήματος επικοινωνιών του ΔΝΤ κο William Murray την 27.3.2014:

MR . MURRAY : Καλή σας ημέρα . Είμαι o William Murray , Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Επικοινωνιών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον Αυτή είναι μία από τις τακτικές δεκαπενθήμερες συνεντεύξεις μας προς τον τύπο . Απλά μια υπενθύμιση σε όλους παρακολουθούν σε απευθείας σύνδεση ότι έχει επιβληθεί εμπάργκο στη μετάδοση της μέχρι τις 10:30 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον , δηλαδή μέχρι την 15:30 GMT.