MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Να βγούμε για δανεισμό στις αγορές;

Του Κώστα Λαπαβίτσα

Την τριετία που πέρασε το ελληνικό δημόσιο χρέος αναδιαρθρώθηκε εκ βάθρων. Μεγάλο μέρος του διαγράφηκε, με βαρύτατο κόστος κυρίως για τους Έλληνες κατόχους, χωρίς όμως το χρέος να γίνει βιώσιμο.

Σχεδόν το σύνολο αυτού που απέμεινε μετατράπηκε σε οφειλή προς ξένους δημόσιους οργανισμούς. Το χρέος, τέλος, επιμηκύνθηκε και η μέση διάρκεια, που ήταν κάτω από 8 χρόνια το 2009, ανέβηκε πάνω από τα 16 χρόνια το 2013.

Το βίντεο Μπαλτάκου επιδείνωσε την ήδη δύσκολη θέση Σαμαρά.

Του Γ. Δελαστίκ

Βίαιη παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό αποτέλεσε η προβολή στο Διαδίκτυο του βίντεο με τον αποκαλυπτικό από πολλές πλευρές διάλογο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με τον ήδη καρατομηθέντα (και τύποις παραιτηθέντα) γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και επιστήθιο από δεκαετιών φίλο του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκο.

Ανθρωπάκι - προτιμά να εμφανίζεται ως ηλίθιος και ανίκανος παρά να παραιτηθεί με ότι αξιοπρέπεια του έχει απομείνει

Στις μαύρες σελίδες της μεταπολεμικής περιόδου, όταν το κράτος σε αγαστή συνεργασία με το ακροδεξιό παρακράτος βίαζαν τη Δημοκρατία και καταπίεζαν τον ελληνικό λαό, παραπέμπει το αποκαλυπτικό τηλεοπτικό και ηχητικό ντοκουμέντο του διαλόγου ανάμεσα στον Τ. Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, επιδεικνύοντας περισσή οικειότητα προς... το Νο 2 της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, αποδομεί τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη και παράλληλα απειλεί δηλώνοντας ότι... «το Μαξίμου γνώριζε όλες τις επαφές μου με τη Χρυσή Αυγή». 

«Λέξη προς λέξη» η συνομιλία μεταξύ Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, η οποία «κυκλοφόρησε» χθες στο διαδίκτυο

Ηταν κοντά στη 1 μετά το μεσημέρι, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματός του, έριξε τη «βόμβα» αποκαλύπτοντας το βιντεοσκοπημένο διάλογο που είχε με τον έως χθες γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο, όπως και έγινε από το ρωσικό YouTube.


Tι βόμβα είναι αυτή

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου!

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την εξομολόγηση Μπαλτάκου που «έδωσε» ο Κασιδιάρης!

Αγωνία για τα σενάρια τριπλών εκλογών

Από τις κασέτες και τα dvd που γνώρισε η πολιτική ζωή του τόπου από τη Μεταπολίτευση και μετά περάσαμε στις αναρτήσεις στο rutube (η ρωσική εκδοχή του YouTube), με πρωταγωνιστές τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα της κυβέρνησης (και στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά) Τάκη Μπαλτάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.