MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τελειώνουν οι μακελάρηδες των Αθηνών

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Από την ημέρα υπαγωγής της χώρας μας στα Μνημόνια, παρακολουθούμε στην πατρίδα μας να παίζεται ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου πρωταγωνιστές είναι πολιτικοί στο ρόλο στυγνών εγκληματιών που δολοφονούν και στη συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. 

Ο Βασιλιάς ήταν πάντα γυμνός…

Ο Βασιλιάς ήταν πάντα γυμνός και εμείς ως συνήθως, κάπου αλλού… 

Δεκαετίες τώρα βλέπαμε τα λάθη των άλλων κομμάτων μόνο και όχι αυτών που ψηφίζαμε. Όποιος κατά τύχη έβλεπε τις κουταμάρες που έκανε το κόμμα του, το έριχνε στο «σιγά τώρα», «ντάξει μωρέ», «οι άλλοι είναι χειρότεροι» και διάφορα παρόμοια.

Τώρα που ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αρχίζει να βλέπει πιο καθαρά τη γύμνια των Βασιλιάδων, μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με τα κατά καιρούς διλλήματα που μας θέτουν.

Σήμερα το πρωί ο κος Αθανασίου με αφορμή το Θέμα Μπαλτάκου, έλεγε στη τηλεόραση «Μα συνωμοτήσαμε τώρα δικαστές, υπουργοί κλπ»; Μάλιστα, δηλαδή αν έχει συμβεί, θα μας ενημερώνατε.

Τι σημαίνει η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

«Σιγήν ιχθύος» κρατούν στο Υπουργείο Οικονομικών για την μέρα που η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους δουλεύει πυρετωδώς για την επάνοδο, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στο επιτόκιο δανεισμού.

To μείζον πρόβλημα της χώρα όμως, είναι ότι οι τράπεζες έχουν κλείσει εδώ και χρόνια τη στρόφιγγα των δανείων. Η οικονομία και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν έχοντας στο λαιμό τη θηλιά των δανείων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν.