MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Γιατί τα κοράκια του ΔΝΤ παραμυθιάζουν για “ανάπτυξη το 2014;” Μα γιατί πρέπει να πληρωθούν 7 δις μέσα στο τρέχον έτος!!!

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της τρέχουσας χρονιάς και το 2015 θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Επίσης, προβλέπεται μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση για την κατάσταση και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλύπτει πλήρως την Ε.Γκουτζαμάνη!

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλύπτει πλήρως τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την συνωμοσία κατά Λαϊκού Συνδέσμου-σύμφωνα και με τον Π.Μπαλτάκο- περί δήθεν "εγκληματικής οργάνωσης"!

Ειδικότερα, η Ένωση σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Σύμφωνα με τον νόμο 4244/2014 δεν είσαι Έλληνας...είσαι Ευρωπαίος ιθαγενής!

Την ώρα που κοιμόμασταν με τα τσαρούχια και σκίζαμε τα ιμάτιά μας για το ευρωκόμμα και για τον δημοτικό σωτήρα που θα υπερασπιστεί το νερό και την γη του τόπου μας, πέρασε από την πίσω πόρτα ο νόμος που καταργεί τις εθνικές ταυτότητες. Δεν είσαι Έλληνας πλέον και με το νόμο. Είσαι Ευρωπαίος ιθαγενής. Έτσι σε αποκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο μάς ενημερώνει ότι από τις προσεχείς εκλογές και για τον αιώνα τον άπαντα δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην χώρα σου δεν το έχεις μόνο εσύ Ελληνάρα μου, αλλά και ο οποιοσδήποτε υπήκοος κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ.

Η στημένη απάτη της εξόδου στις αγορές ταφόπλακα σε μελλοντικό "κούρεμα" και διαπραγμάτευση του χρέους

Με την απάτη της εξόδου στις αγορές, που επισπεύστηκε από την κυβέρνηση για να αμβλυνθούν οι σε βάρος της εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, η Ελλάδα παραιτείται επισήμως της όποιας προσπάθειας «κουρέματος» του χρέους που έχει φτάσει στο… Θεό, αλλά και πετά στον κάλαθο των αχρήστων κάθε διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του χρέους τα επόμενα χρόνια.

Το "Ποτάμι" αποκαλύπτει το ρόλο του ως δεκανίκι επιβίωσης του υπάρχοντος συστήματος

Το «Ποτάμι» αποκαλύπτεται και αποδεικνύει πώς στόχος του είναι να αποτελέσει το δεκανίκι στήριξης του πολιτικού συστήματος που κυβερνά σήμερα εκπροσωπώντας το οικονομικό-επιχειρηματικό κατεστημένο σε βάρος των εξαθλιωμένων πολιτών από τα συνεχή μνημόνια και την παράδοση της χώρας άνευ όρων στους δανειστές.

Το παιχνίδι πίσω από την επιστροφή στις αγορές

Έξοδος με διαλυμένη οικονομία και χρέος - ρεκόρ!

Έξοδο στις αγορές μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια απουσίας θα επιχειρήσει η Ελλάδα.

Τι σημαίνει όμως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης με τις ευλογίες, φυσικά, των δανειστών;

Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να ρίξει τους τόνους για το επιτόκιο δανεισμού, ωστόσο όλα κρίνονται από αυτό. Η Ελλάδα θα δανειστεί με το υψηλότερο επιτόκιο της Ευρώπης, σε μια δημοπρασία ομολόγων "μιλημένη". Οι επαφές έχουν γίνει εδώ και καιρό τόσο από τον ίδιο τον Σαμαρά σε Ελλάδα και ΗΠΑ με τους μεγάλους "παίχτες" (ακόμα και με αυτούς που είχαν ποντάρει υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας), αλλά και οι Στουρνάρας - Προβόπουλος με τις ηγεσίες τραπεζών και της ΕΚΤ. 


Βουλιάζουν στα χρέη προς την εφορία οι Ελληνες

Στα 2,356 δισεκατομμύρια ευρώ ανέβηκε στο τέλος Φεβρουαρίου το «νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας. 

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2014, οι Ελληνες φορολογούμενοι φορτώθηκαν με χρέη προς την εφορία συνολικού ύψους 2,356 δισ. ευρώ όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2013, τα καινούργια χρέη ήταν 1,3 δισ. ευρώ.


Ολέθρια φυγή καταθέσεων 3 δις από τις τράπεζες μέσα σε 3 μήνες!

Την ώρα που η ψωροκώσταινα βγαίνει στις αγορές

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση διοργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για την έξοδο στις αγορές μόλις σε διάστημα 3 μηνών χάθηκαν καταθέσεις 3 δις από τις τράπεζες, ενώ με τίποτε δεν λένε να επιστρέψουν τα δις που έχουν βγάλει οι Έλληνες στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Μαριόλη στο Capital.gr την ώρα που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και οι τράπεζες επιθυμούν όσο τίποτε άλλο την επιστροφή των κεφαλαίων που έκαναν φτερά μέσα την κρίση, οι απανωτοί φόροι και η λιτότητα «στεγνώνουν» την αγορά - και μάλιστα με εντυπωσιακό ρυθμό.