MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Κυνηγώντας 1,5 χάσαμε 40 δισ. ευρώ

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ χαλάνε τη φιέστα για το πρωτογενές πλεόνασμα: Κυνηγώντας 1,5 χάσαμε 40 δισ. ευρώ. 

Καταστροφική για τη χώρα η οικονομική πολιτική που ακολουθείται. Από το 2010 έως το 2013 το ΑΕΠ από τα 222 δισ. ευρώ μειώθηκε στα 182, ενώ το χρέος από το 148,3% ανέβηκε στο 175,1%. 

Το κόλπο του υπουργείου Υγείας: Πώς πληρώνουμε περισσότερα για… φθηνότερα φάρμακα

Μπορεί πλέον πολλά πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα να μην καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά τουλάχιστον έχουμε τα γενόσημα, που είναι δωρεάν. Σωστά; Λάθος.

Κι όμως, ακόμα και με συμμετοχή 0% στα φάρμακα, αρκετοί ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν για τη φαρμακευτική τους αγωγή – και μάλιστα, πλέον καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα, χάρη σε ένα «τρικ» του υπουργείου Υγείας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ECONOMIST: Έρευνα έδειξε ότι οι Ελληνες ζημιώθηκαν μπαίνοντας στην ΕΕ, με στοιχεία 1981-2008

Σε άρθρο του βρετανικού Economist, στις 14 Απριλίου, αναφέρεται ότι ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων της Βρετανίας βρέθηκε να απονέμει βραβείο € 100.000 ($ 140.000) στον νικητή διαγωνισμού για το σχεδιασμό το καλύτερου σχεδίου βρετανικής επιτυχίας μετά το "Brexit": την υποθετική αποχώρηση της Βρετανίας από την ένωση, μια άλλη έρευνα ταράζει τα νερά στην ΕΕ.

Αν κάναμε στη Γερμανία ό,τι και στην Ελλάδα θα είχε γίνει εξέγερση!

Ομολογία Γιούνκερ

Κυνική ομολογία του Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης.

“Βλέπουμε ότι εκείνοι που υπέφεραν ήταν οι πιο φτωχοί Έλληνες, ενώ άλλοι απλώς υποκρίνονταν ότι υπέφεραν. Αν υλοποιούσαμε στη Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση στη βόρεια Ευρώπη”, είπε ο κ. Γιούνκερ.

Προειδοποίηση Πούτιν σε Μέρκελ: Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Ουκρανία

Προειδοποίηση στην Άνγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία απηύθυνε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου», ενώ και οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου και εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συνάντηση της Γενεύης μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα για ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Λογιστικές απάτες στο «πρωτογενές πλεόνασμα» Σαμαρά.

Του Γ. Δελαστίκ

Ιδιότητες απερίγραπτου... «λάστιχου» φαίνεται ότι έχει αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης, καθώς εμφανίζεται άκρως προσαρμόσιμο σε κάθε είδους πολιτική σκοπιμότητα ή λογιστική απάτη, όπως διαπιστώνουμε.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ήταν λάθος οι μεγάλες περικοπές στην Υγεία!»

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ελληνες, ενώ θεωρεί «λάθος» τις μεγάλες περικοπές στο σύστημα υγείας της χώρας! 

Χάθηκαν 40 δισ. ευρώ την περίοδο της κρίσης! Αλλά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα...

Απώλειες 40 δισ. ευρώ υπήρξαν στο ΑΕΠ της χώρας την περίοδο 2010 - 2013, ενώ στο τέλος της περυσινής χρονιάς, το δημόσιο χρέος «εκτινάχθηκε» στο 175,1% του ΑΕΠ ή στα 318,7 δισ. ευρώ.

Και αυτό δε το λέμε εμείς. Το λένε τα επίσημα στοιχεία που κοινοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στη Eurostat, στο πλαίσιο της πρώτης κοινοποίησης Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος του 2014.


Πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις της εφορίας

Μετά την επιστροφή στις αγορές και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, το Υπουργείο Οικονομικών μας ..προσγειώνει στην πραγματικότητα δίνοντας το νέο «οδηγό» για τις κατασχέσεις! 

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης περιγράφει τη διαδικασία που θα ακολουθείται για τις κατασχέσεις, καθώς και τα νέα όρια «προστασίας», όπως ψηφίστηκαν στη Βουλή. 

Το φασιστικό προεκλογικό σώου της «φιλανθρωπίας»

Πάντα τα μεγαλύτερα κτήνη το παίζουν και …φιλάνθρωποι!!!

Η φιλανθρωπία, γενικά, αποτελεί ένα από τα υπνωτικά χάπια της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας, συνακόλουθα και της ιδεολογίας αυτής της κτηνωδίας: του ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Αυτό το χαρακτήρα έχει και η «φιλανθρωπία» του Σαμαρά προς τους άστεγους: Η «φιλανθρωπία» των ληστών και δημίων που εμπορεύονται και τα θύματά τους.