MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τέσσερα χρόνια κι ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι

Νίκος Ελευθερόγλου 

Λες και ήταν χθες που ο μεγάλος… τιμονιέρης Γιώργος Α. Παπανδρέου αποφάσιζε να ανακοινώσει από το Καστελόριζο την παράδοση της χώρας στους δανειστές και τους τοκογλύφους της Ευρώπης. 

Λες και ήταν χθες που μας υποσχόταν το ταξίδι στην Ιθάκη, αλλά στο μυαλό του είχε τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη στις οποίες έριξε μια ολόκληρη χώρα. Λες και ήταν χθες που έκλεβε από τους Ελληνες την ψήφο τους με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και συνοδοιπόρους του όχι μόνο τους «κηπουρούς» του αλλά και τον πολλά βαρύ «συγκυβερνήτη του Τιτανικού» Ευάγγελο Βενιζέλο· τον μοιραίο αυτόν άνθρωπο όχι μόνο για την Κεντροαριστερά αλλά, πλέον, και για την Κεντροδεξιά.

Spiegel: "Γιατί Γιάννη δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι;"

Ο Γιάννης είναι 32 ετών και άνεργος. Κάποια στιγμή κατάφερε να βρει μια δουλειά με αμοιβή 400 ευρώ, επιδοτούμενη από την Ε.Ε.

Η γραφειοκρατία, όμως, τον εμπόδιζε για μήνες να πάρει και αυτά τα λίγα χρήματα! Ο νεαρός Γιάννης δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ένας από το ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην Ελλάδα που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ που αναδημοσιεύει το Spiegel.


Οι Δημοσκόποι της “πλάκας” κρατάνε …πισινή!

Γιάννης Πρεβενιός

Ανά τακτά διαστήματα το τελευταίο καιρό τα βραδινά δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που αφορούν τα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές αλλά και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Χαρακτηριστικό και αξιοπερίεργο είναι ότι στα Mega-λα μνημονιακά κανάλια εκτός από τον ζήλο των γνωστών δημοσιογράφων (οι οποίοι έχουν απωλέσει πια και το τελευταίο φύλλο συκής ως προς τον προπαγανδιστικό τους ρόλο) αυτές οι δημοσκοπήσεις ...