MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τέσσερα χαράτσια σε ένα

Τέσσερις διαφορετικές επιβαρύνσεις θα περιλαμβάνουν τα φετινά εκκαθαριστικά, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου να ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Ποιες χώρες είναι... πλυντήριο για το ξέπλυμα χρήματος

Τη λίστα με τις χώρες που εμφανίζουν στρατηγικές αδυναμίες στην αντιμετώπιση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας απέστειλε με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες. 

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τις χώρες υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα χρήματος όπως προσδιορίζονται από την δημόσια ανακοίνωση της FATF (Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης).

Νέο Μεσοπρόθεσμο μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Μετά την αναμενόμενη σήμερα ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα Σταθερότητας 2015-2018, το οποίο θα αποτελέσει και την τελευταία κοινοβουλευτική δοκιμασία πριν τις ευρωεκλογές.


Ευρωεκλογές 2014: 4 στους 10 συμπολίτες μας σκέφτονται πως θα κάνουν ζημιά στο σύστημα!

Το 2012 οι δημοσκόποι και οι σύμβουλοι επικοινωνίας ανησύχησαν σοβαρά ότι πλησίαζε η ώρα να αλλάξουν επάγγελμα. Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί ότι έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ σε αυτή τους την απόφαση. 

Το πιο πιθανό σενάριο στις επικείμενες ευρωεκλογές είναι να διαψευστούν πανηγυρικά όλα τα σενάρια! Θα είναι ο θρίαμβος ενός κινήματος διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την επομένη του Καστελλόριζου... 

Προσέξτε το αποτέλεσμα της "ψηφοφορίας" του Capital.gr για τις ευρωεκλογές. Το 41% των αναγνωστών απαντά ότι το βασικό του κριτήριο για την επιλογή του στην κάλπη είναι η... αποδόμηση της κυβερνητικής σταθερότητας!

Η τρόικα πίσω από την τρόικα

Η τρόικα έχει γίνει ο εφιάλτης μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Παρά το γεγονός όμως ότι όλοι μιλάμε γι αυτήν, σχεδόν καθημερινά, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει το ποιοί ακριβώς την απαρτίζουν στην πραγματικότητα.

Οι τρεις ελεγκτές, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, γνωστό διεθνώς και ως «κατά συρροή οικονομικό δολοφόνο χωρών», οι οποίοι εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν είναι παρά υπαλληλίσκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία μεταφοράς εντολών σε αυτούς που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Επιδεινώθηκαν οι εργασιακές συνθήκες τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών βλέπει το 88% των Ελλήνων, τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ. 

Με το αίμα του λαού εμφάνισαν πρωτογενές πλεόνασμα

Υποτίμησαν τη χώρα αντί του ευρώ και έβγαλαν πλεόνασμα με το χρέος, την ανεργία και την ύφεση να χτυπάνε κόκκινο.

Η πολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν έχει προηγούμενο, αφού η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να μας πείσουν πως όλη αυτή η δημιουργική λογιστική ήταν επίτευγμα 5-6 τεχνοκρατών της ελληνικής κυβέρνησης.

Η WSJ αμφισβητεί το πλεόνασμα και ειρωνεύεται την Κομισιόν

«Και άλλα greek statistics», αναρωτιέται η Wall Street Journal έπειτα από την επιβεβαίωση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πολλοί θα πανηγυρίσουν με το άκουσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος... των 1,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κομισιόν, το οποίο ξεπερνά το στόχο και ανοίγει το δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους μέσα στη χρονιά.

«Ζήτω!, θα πουν πολλοί: Η Αθήνα έπιασε επιτέλους τους δημοσιονομικούς στόχους της, έπειτα από χρόνια στα οποία αδυνατούσε να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της λιτότητας», σημειώνει η Wall Street Journal.