MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πούτιν: Αν πράγματι το Κίεβο χρησιμοποίησε στρατό στην Σλαβιάνσκ θα υπάρξουν συνέπειες

Λαβρόφ: Η Ουκρανία λειτουργεί ως γεωπολιτικό πιόνι της Δύσης για να κάνει ζημιά στην Ρωσία

Για ένα «σοβαρό έγκλημα» έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στη σημερινές συγκρούσεις στην πόλη Σλάβιασνκ στην ανατολική Ουκρανία, κατά τις οποίες πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Λαπαβίτσας: «Για να πάρει την εξουσία η Αριστερά, πρέπει να έχει όραμα κοινωνικής αλλαγής»

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, συζητήθηκε πολύ τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Η πρόταση δεν πέρασε, καθώς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκαν ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα χρησιμοποιούσαν την υποψηφιότητα του για να τους ταυτίσουν με την πρότασή του για έξοδο από την ευρωζώνη. Δεν είναι μυστικό βέβαια ότι οι εκφραστές του πιο συντηρητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν εξαρχής την υποψηφιότητα του.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις»

«Τις υποσχέσεις θα τις κάνουμε πράξη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κρήτη

Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων από τους ναζί στη Βιάννο, απ' όπου ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Στην εποχή του ψεύδους και της απάτης. του Χάρρυ Κλυνν

Ζούμε στην εποχή του ψεύδους και της πολιτικής απάτης. οι ηγέτες των δύο «πρώην μεγάλων» κομμάτων που «υποτίθεται» ότι κυβερνάνε τη χώρα και επιδιώκουν να τη βγάλουν από τη μεγάλη κρίση, είναι εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση, εκείνοι που κατάκλεψαν τον πλούτο του ελληνικού λαού, εκείνοι που βύθισαν τη χώρα και τους Έλληνες στην απεχθέστερη οικονομική και ηθική εξαθλίωση που γνώρισε ποτέ ελεύθερη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης! 

Η χώρα στα χέρια κερδοσκόπων με ντίλερ την κυβέρνηση

Για τα καλά φαίνεται ότι έχουν εισχωρήσει στην ελληνική οικονομία ξένα funds, διαβλέποντας φυσικά τις ευκαιρίες που... προσφέρει η μνημονιακή Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η παρουσία ξένων "γυπών", όπως αποκαλούνται στην αγορά, διευρύνεται ολοένα και περισσότερο στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα μετά την έναρξη ισχύος του Μνημονίου, προσπαθώντας να πάρουν δουλειές χαμηλού κόστους - υψηλού κέρδους, κάτι το οποίο καταφέρνουν χάρις και στην οικονομική πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά και με τις ευλογίες της τρόικας.

Λίγο πριν την συντριβή τους αποφάσισαν να αξιολογήσουν τους κηφήνες του Δημοσίου!

Λίγο πριν ο γδούπος από την πτώση και συντριβή της ελληνικής κυβέρνησης συνταράξει τα Βαλκάνια, αποφάσισαν να αξιολογήσουν την γάγγραινα του πελατειακού κράτους!

Τώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται υπό κατάρρευση και ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι επίσης λάτρης του πελατειακού κράτους ετοιμάζεται να πιάσει τα γιοφύρια, αρχίζει η αξιολόγηση του βυσμάτων που τρούπωσαν στο Δημόσιο και ξύνουν σε πολλές περιπτώσεις τα αχαμνά τους. Αντί από τον πρώτο κιόλας χρόνο του μνημονίου να έχουν διώξει με τις κλωτσιές τα ρουσφέτια τους από το Δημόσιο, ετοιμάζονται να τα αξιολογήσουν τώρα που η ελληνική γνώμη ετοιμάζεται να δώσει μια κλωτσιά στην ίδια την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που οδήγησε στην αγχόνη τον ιδιωτικό τομέα για να υπερασπισθεί το παρακράτος του Δημοσίου.

EUROSTAT: «Δεν δημοσιεύσαμε εμείς στοιχεία για πλεόνασμα»

Αποκάλυψη: Ανώτατο στέλεχος της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας αποκαλύπτει στο NEWSBOMB ότι δεν υπάρχει αναφορά για πλεόνασμα – Το θέμα επιβεβαιώνει και η Wall Street Journal - Η χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat αναφέρει μόνο το έλλειμμα το οποίον υπολογίζεται περίπου στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η διευκρίνηση που έδωσε σε συνομιλία που είχε το NEWSBOMB με ανώτατο στέλεχος της Eurostat και στενό συνεργάτης του επικεφαλής της Βάλτερ Ράντερμάχερ από το Λουξεμβούργο. 


Εφοπλιστές: Χρωστούν εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία

Ούτε στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών είναι συνεπείς κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές, τη στιγμή που αρνούνται να φορολογηθούν όπως οι υπόλοιποι Έλληνες και κάνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων.

Σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές Ελλήνων εφοπλιστών προς ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Δεν πιστεύουν ούτε εμπιστεύονται την Μέρκελ, ενώ το 81% πιστεύει ότι η κρίση στην Ε.Ε. δεν πέρασε

Ούτε πιστεύουν ούτε εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους. H συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών υποστηρίζει ότι η κρίση δεν πέρασε, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ ότι τα χειρότερα έχουν πια περάσει. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο Insa κατ' εντολήν της εφημερίδας «Bild».

Συγκεκριμένα τέσσερις στους πέντε Γερμανούς (81%) είναι πεπεισμένοι ότι η «ευρωκρίση» δεν έχει ξεπεραστεί. 

Νέα κοροϊδία Κομισιόν: Αναβολή στη συζήτηση για το χρέος

Η συζήτηση στο Eurogroup για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ, ρίχνοντας τον πήχη των εξαγγελιών της κυβέρνησης και του κ. Στουρνάρα, ο οποίος δήλωνε μέχρι τώρα ότι η συζήτηση για το χρέος ξεκινά αμέσως μετά την επικύρωση του πλεονάσματος από τη Eurostat.